REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiandien 15:00 Lietuvos laiku prasidės pirmasis 2003-iųjų metų Europos vyrų krepšinio čempionato pusfinalis, kuriame susikaus Lietuva ir Prancūzija. Laimėjusi ekipa sekmadienį kovos turnyro finale, o pralaimėjusi - dėl bronzos medalių ir paskutinio kelialapio į Atėnų olimpines žaidynes, vyksiančias 2004-ųjų metų vasaros pabaigoje.

REKLAMA
REKLAMA

Artėjant pusfinalio susitikimui Prancūzijos dienraštis "L'equipe" pakalbino savo krepšinio rinktinės lyderį bei kapitoną Tony Parkerį, rungtyniaujantį NBA čempionų "San Antonio Spurs" sudėtyje.

REKLAMA

Kokio tipo krepšininkai yra lietuviai?

Lietuva yra taškų darymo mašina, todėl bus privalu gintis. Serbai to nedarė ketvirtfinalyje ir pralaimėjo. Mes turime komandą, kuri ginasi, tai yra mūsų vizitinė kortelė. Mes privalėsime juos sustabdyti, nes puolime jie yra labai talentingi, mūsų talentas yra gynyboje. Šie aspektai padarys susitikimą nepaprasto grožio reginiu. Aš nemanau, kad jie mus gali įveikti vien tik tritaškiais, kurie yra jų specializacija. Tačiau, jei mes sugebėsime jiems "įkąsti" baudos aikštelėje su Jerome Moiso ir Borisu Diawu, mes turėsime nepaprastai daug šansų atsidurti finale.

REKLAMA
REKLAMA

Ar jūs esate pasiruošę susidurti su tokio stiliaus priešininku?

Faktas, kad mes jau buvome susidūrę dar prieš čempionatą yra didelis privalumas. Jie mums yra pažįstami ir mes žinome, kad lietuviai - įveikiami. Tose rungtynėse, pirmoje pusėje turėjome 20 taškų persvarą, tačiau antroje susitikimo dalyje mes nebedemonstravome gero krepšinio ir Lietuva laimėjo (110:100 - red. past.). Lietuvių varžybos prieš Serbiją ir Juodkalniją mums paliko didelį įspūdį, tačiau serbų gynyba buvo labai prasta. Tačiau mūsų komandoje dėl to nėra jokios panikos - visi esame ramūs.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ar nesate nusivylę, kad dar neturite užsitikrinę vietos olimpiadoje?

Kas įvyko, tas įvyko. Iš kitos pusės tai yra visai gerai, nes komanda tikrai bus labiau susikoncentravus, neturėtų būti atsipalaidavimo. Viena pusfinalio dalyvė nepateks į Atėnus, tad yra privaloma likti susikaupusiems. Šeštadienio susitikimas bus nepaprastai svarbus būtent ir dėl kelialapio į Atėnus klausimo.

Kodėl jūs nesiimate daugiau iniciatyvos puolant?

Aš nenoriu mėtyti vienas. Man svarbiau yra pastatyti visus į ritmą, duoti prisiliesti prie kamuolio. Visi įsitikinome, kad ši rinktinė yra Prancūzijos, o ne Tony Parkerio komanda. Mes turime ir kitų labai talentingų žaidėjų mūsų ekipoje. Dėl manęs... Kai privalėsiu imtis iniciatyvos, tą ir darysiu. Žmonės tikėjosi, kad aš pelnysiu virš 30 taškų kiekvienose rungtynėse, tačiau vienas žmogus negali laimėti susitikimo tokio lygio varžybose. Privalu, kad kiekvienas žaistų gerai, kad kiekvienas gautų kamuolį, kad sugebėtų pelnyti taškus baudos aikštelėje.

REKLAMA

Ar tavo žaidimas rinktinėje ir klube skiriasi?

Taip, aš turėjau pakeisti savo vaidmenį. San Antonijaus klube aš daugiau kartų metu į krepšį, tačiau mano aktyvumas žaidžiant už Prancūziją yra pakankamas. Patekimas į pusfinalį tai patvirtina. Nebūtinai komandos lyderis yra tas žmogus, kuris pelno daugiausiai taškų, lyderis yra tas žaidėjas, kuris priverčia savo komandą žaisti geriau. Aš negaliu per mačą mesti po 20 ir daugiau metimų kaip tai savo rinktinėse daro Pau Gasolis (Ispanija) ar Dirkas Nowitzki (Vokietija). Jie yra puolėjai, kurie gali žaisti po krepšiu, todėl jiems yra lengviau pelnyti taškus. Jei aš surenku 18 ar 20 taškų, kaip atsitiko paskutiniosiose dvejuose susitikimuose man asmeniškai tai yra labai sėkmingas pasirodymas.

www.eurobasket.lt

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų