REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Valstybinė draudimo priežiūros tarnyba ir Vertybinių popierių komisija (VPK) pradeda aktyvią pensijų kaupimo bendrovių agitacinės veiklos priežiūrą.

REKLAMA
REKLAMA

Minėtos žinybos atkreipė dėmesį į pastaruoju metu žiniasklaidoje pasirodančius gyventojų nuogąstavimus, taip pat gaunamus nusiskundimus dėl pensijų kaupimo bendrovių ir jų interesams atstovaujančių asmenų agitacinės veiklos.

REKLAMA

Priežiūros institucijos, reaguodamos į minėtus faktus, ragina pensijų kaupimo bendroves laikytis sąžiningos konkurencijos principų ir atkreipia jų dėmesį, kad pagal Pensijų kaupimo įstatymo nuostatas už tinkamą asmenų, teikiančių informaciją apie pensijų kaupimo veiklą, parinkimą bei apmokymą yra atsakinga būtent pensijų kaupimo bendrovė. Dėl šių reikalavimų nevykdymo kaltiems asmenims bus taikomos poveikio priemonės.

REKLAMA
REKLAMA

"Žiniasklaidoje pasirodę piliečių nuogąstavimai - rimtas signalas susirūpinti pensijų kaupimo bendrovių vykdomu paslaugų pardavimu. Neketiname taikytis su galimais pažeidimais, todėl tirsime kiekvieną gautą pranešimą dėl netinkamos pensijų kaupimo bendrovių ar jas atstovaujančių asmenų agitacinės veiklos", - teigia VPK komisijos pirmininkas Virgilijus Poderys ketvirtadienį (09.18) išplatintame pranešime.

Valstybinės draudimo priežiūros tarnybos direktorius Edvinas Vasilis-Vasiliauskas prašo Lietuvos gyventojus apie nesąžiningos agitacijos atvejus nedelsiant informuoti priežiūros institucijas. Pasak jo, skaidri naujos pensijų sistemos eiga bus užtikrinta tik operatyviai pasikeičiant informacija ir imantis visų priemonių, siekiant užkirsti kelią piktnaudžiavimui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Apie netinkamą pensijų kaupimo bendrovių bei joms atstovaujančių asmenų agitacinę bei kitą veiklą galima pranešti Vertybinių popierių komisijai telefonais 8 (5) 2714946, 2714927 ir elektroniniu paštu [email protected], Valstybinei draudimo priežiūros tarnybai telefonais 8 (5) 2723528, 2723276 bei elektroniniu paštu [email protected].

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų