REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Naftos kompanija "Royal Dutch/Shell", didžiausia užsienio investuotoja Rusijoje, skelbia pritarusi biudžetui, pagal kurį į Šiaurės Sibire esančio Salimo telkinio plėtrą investuos 1 mlrd. JAV dolerių.

REKLAMA
REKLAMA

Pranešimas buvo paskelbtas tuo metu, kai Rusijos valdžios institucijos dėl nesugebėjimo įvykdyti įsipareigojimus grasina panaikinti "Shell" licenciją.

REKLAMA

"Shell" tapo didžiausia investuotoja Rusijoje, šiais metais projektui Sachalino saloje išleidusi 10 mlrd. JAV dolerių. Šioje atokioje saloje "Shell" iki 2006 m. ketina pastatyti suskystintų dujų gamyklą.

Nors Sachalino projektas vyksta sklandžiai, kompanijos padėtis Sibire, deja, nėra jau tokia gera. "Shell" kelerius metus laukė susitarimo dėl mokesčių lengvatų, tačiau jo nesulaukusi nusprendė eksploatuoti naftos telkinį su dabar galiojančiais mokesčiais.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmadienį (09.15) "Shell" priekaištavo Rusijos valdžiai dėl Salimo projekto gaišaties, įspėdama, kad tai gali pakenkti Rusijos investicijų klimatui.

Tačiau antradienį, patvirtinus projekto biudžetą, reikalai pasistūmėjo į priekį. "Sprendimas tęsti Salimo projektą yra svarbus postūmis "Shell" operacijoms Rusijoje", - sakė kompanijos direktorius tyrimams ir gamybai Walteris van de Vijveris (Valteris van de Vijveris). Į Salimo projektą "Shell" jau yra investavusi 170 mln. JAV dolerių.

“Reuters”-ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų