REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kenos geležinkelio pasienio kontrolės punkte dėl tranzito per Lietuvą tvarkos streikavusi Rusijos piliečių grupė naktį siautėjo sostinės policijos komisariato areštinėje.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip BNS sužinojo Vilniaus miesto vyriausiajame policijos komisariate (VPK), į areštinę uždaryta 17 Rusijos piliečių grupė naktį triukšmavo, gadino komisariato turtą. Dėl jų veiksmų užregistruota net 20 įvairių pažeidimų.

REKLAMA

VPK pareigūnų teigimu, per naktį vykusį maištą sužalotų žmonių nėra.

Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) teigimu, Vilniaus rinktinėje atliekamo ikiteisminio tyrimo medžiaga dėl 17 Rusijos piliečių veiksmų artimiausiu metu turėtų būti perduota teismui. Jie įtariami pažeidę viešąją tvarką - įžūliais veiksmais, grasinimais ir patyčiomis demonstravę nepagarbą aplinkiniams ir sutrikdę visuomenės rimtį.

Kaip BNS sakė VSAT atstovas spaudai Giedrius Mišutis, sulaikytųjų amžius - 18-31 metai, tarp sulaikytųjų yra trys jaunos merginos. Nustatyta, kad iš įvairių Rusijos miestų atvykusi grupė buvo iš anksto susitarusi surengti protesto akciją viename iš tranzitu per Lietuvą vykstančių traukinių.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmadienį (09.15) rytą sulaikytųjų apklausą ketinama pratęsti.

Kaip skelbta, incidentas per Kenos geležinkelio pasienio kontrolės punktą iš Baltarusijos atvykusiame traukinyje Maskva - Kaliningradas įvyko sekmadienį.

Agresyviai nusiteikusi Rusijos piliečių grupė rodė nepagarbą Lietuvos valstybei ir joje galiojančiai tvarkai, įžeidinėjo traukinį tikrinusius pasieniečius, nepakluso jų reikalavimams, priešinosi, o kai kurie protestuotojai VSAT pareigūnų akivaizdoje demonstratyviai suplėšė tranzito dokumentus.

Traukinį ir juo vykstančiųjų keleivių dokumentus tikrinę VSAT pareigūnai, įlipę į paskutinį sąstato vagoną, pamatė grupę asmenų, kurie grandinėmis ir antrankiais buvo prisirakinę prie vagono viduje esančių turėklų, langų rankenų. Dalis jų ant rankų ryšėjo raiščius su nacionalbolševikų partijos simbolika - raudoname fone esantis baltas apskritimas su kūju ir pjautuvu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Agresyviai nusiteikę jaunuoliai, tarp kurių buvo ir trys merginos, pamatę pasieniečius, ėmė kelti triukšmą, įžūliai elgtis bei atsisakė paklusti pasieniečių reikalavimams nutraukti neteisėtus veiksmus.

Kilus šiam incidentui ir Lietuvos pasieniečiams gražiuoju nepavykus įtikinti grupę nutraukti savo protestą, buvo nurodyta atkabinti vagoną nuo sąstato.

Protestuotojams toliau nepaklūstant pasieniečių reikalavimams ir nesiliaujant įžeidimams valstybės ir pareigūnų atžvilgiu, Vilniaus rinktinės specialiosios paskirties būrio pareigūnai 17 asmenų jėga išlaipino iš traukinio. Besipriešinantys pažeidėjai buvo surakinti antrankiais.

REKLAMA

Vienas iš jų sąmoningai bandė susižaloti ir trenkė galva į grindinį, tačiau suteikus pirmąją pagalbą rimtesnių padarinių jo sveikatai išvengta.

Į įvykio vietą atvykę ugniagesiai gelbėtojai specialia įranga nukirpo antrankius, kuriais kai kurie protestuotojai buvo susirakinę.

Pirminiais duomenimis, prieš įvažiuojant į Lietuvą ir traukinį tikrinant Baltarusijos pusėje minėti asmenys elgėsi tvarkingai ir tik kirtus Lietuvos sieną pradėjo savo neteisėtus veiksmus.

Dėl minėtojo incidento traukinys iš Kenos geležinkelio stoties išvyko vėluodamas beveik pusantros valandos.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų