REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Manoma, kad kitą savaitę JAV naftos milžinės "Chevron" ir "Exxon" pasiūlys nupirkti 25 proc. Rusijos naftos bendrovės "Jukos Sibneft" akcijų, pirmadienį (09.15) pranešė "Wall Street Journal".

REKLAMA
REKLAMA

Laikraštis citavo "su situacija susipažinusius asmenis", kurie teigė, kad sandorio vertė gali siekti 11 mlrd. JAV dolerių. Tačiau kol kas negautas joks oficialus pasiūlymas.

REKLAMA

Tikimasi, kad "Chevron" ir "Exxon" derybas ves labai atsargiai, ir bet koks jų pasiūlymas bus preliminarus. Visas detales reikės kruopščiai išnagrinėti, rašo "Wall Street Journal".

"Jukos" ir "Sibneft", ketinančios baigti susijungimo procesą 2003 m. pabaigoje, ne kartą paneigė gandus, kad JAV kompanijos ketina investuoti į Rusijos bendrovę.

Pasak "Wall Street Journal", neoficialiai pateikiami pasiūlymai taip pat yra svarbūs, nes tai parodytų, kad JAV naftos kompanijos svarsto galimybę investuoti Rusijoje.

REKLAMA
REKLAMA

Rusija išlieka viena iš nedaugelio šalių, vis dar parduodančių savo naftos telkinius.

Jei sandoris pavyks, tai bus vienas iš brangiausių sandorių Rusijos bendrovių istorijoje po BP ir TNK sandorio, kurio vertė - 7,7 mlrd. JAV dolerių.

Tačiau naująjį sandorį gali aptemdyti didžiausio "Jukos" akcininko Michailo Chodorkovskio ir Kremliaus nesutarimai. "Wall Street Journal" teigimu, M. Chodorkovskis 2003 m. balandžio-gegužės mėnesiais prasidėjus problemoms su Kremliumi pradėjo ieškoti stambių partnerių užsienyje, kurie galėtų apginti jo verslą.

“Reuters”-ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų