REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prezidentas Rolandas Paksas ir premjeras Algirdas Brazauskas pirmadienį (09.22) pasveikino Latvijos prezidentę Vairą Vykę-Freibergą ir Latvijos premjerą Einarą Repšę su sėkmingais referendumo dėl Latvijos narystės Europos Sąjungoje rezultatais.

REKLAMA
REKLAMA

"Baltijos valstybių istorija mena laikus, kai mūsų valstybės ir tautos visam pasauliui buvo vienybės bei savitarpio paramos simbolis. Džiaugiuosi, jog ir šiandien mus vienija tie patys tikslai - kartu, pritarusios narystei Europos Sąjungoje, užtikrintai žengiame į tokią Europą, kurioje valstybių santykiai grindžiami integracija, solidarumu ir bendradarbiavimu", - sakoma prezidento sveikinime.

REKLAMA

Premjero A. Brazausko sveikinime Latvijos vyriausybės vadovui džiaugiamasi, kad Latvija patvirtino savo europietišką apsisprendimą, pranešė Vyriausybės spaudos tarnyba.

"Lietuvos Vyriausybės vardu sveikinu Latviją su šiuo išmintingu sprendimu. Latvijos narystė ES reikšmingai prisidės prie tolesnės jūsų šalies ekonominės ir kultūrinės raidos, vienijančios latvių tautą ir užtikrinančios Latvijos ir Lietuvos glaudesnį bendradarbiavimą", - sakoma A. Brazausko sveikinime.

REKLAMA
REKLAMA

Negalutiniais duomenimis, šeštadienį vykusiame referendume dėl Latvijos narystės ES 67 proc. balsavusių šalies piliečių pritarė eurointegracijai, prieš balsavo 32,4 proc. referendumo dalyvių.

Narystei Europos Sąjungoje pritarusius Latvijos piliečius sekmadienį pasveikino ir Lietuvos užsienio reikalų ministras Antanas Valionis, kuris Latvijos UR ministrei Sandrai Kalnietei teigė, kad abiejų šalių narystė ES sustiprins Lietuvos ir Latvijos bendradarbiavimą dvišaliame bei daugiašaliame lygyje.

Lietuvoje euroreferendumas surengtas gegužę. Jame už Lietuvos narystę ES balsavo 91,07 proc. dalyvavusiųjų referendume. Estijoje euroreferendumas vyko praėjusį sekmadienį - 66,92 proc. dalyvavusiųjų Estijos piliečių pritarė šalies eurointegracijai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Latvija paskutinė iš į ES stojančių Vidurio ir Pietryčių Europos valstybių surengė referendumą dėl narystės ES. Referendumas dėl narystės ES nebuvo surengtas tik Kipre, ten stojimui į ES pritarė parlamentas.

Lietuva, Latvija, Estija, Lenkija, Čekija, Vengrija, Slovėnija, Slovakija, Malta ir Kipras visateisėmis ES narėmis taps 2004 metų gegužės 1 dieną.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų