REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo Pirmininkas Artūras Paulauskas tikisi, kad kitų metų pirmajame pusmetyje švietimo sistemos darbuotojų, mokytojų, mokslininkų atlyginimai padidės apie 10 procentų.

REKLAMA
REKLAMA

Seimo vadovas turi vilties, kad tai pavyks pasiekti svarstant kitų metų šalies biudžetą.

"Švietimas jau daugelį metų deklaruojamas kaip valstybės prioritetas, todėl turime siekti, kad švietimo darbuotojų, pedagogų vidutinis darbo užmokestis būtų didesnis už šalies vidurkį", - pabrėžė A. Paulauskas, trečiadienį susitikęs su švietimo ir mokslo organizacijų atstovais, švietimo ir mokslo ministru Algirdu Monkevičiumi, Seimo Švietimo, mokslo ir kultūros komiteto pirmininku Rolandu Pavilioniu.

REKLAMA

Seimo Pirmininkas taip pat pabrėžė sieksiąs, kad jau kitais metais būtų pradėta švietimo sistemos darbo apmokėjimo reforma, kurios esmė - mokytojų atlyginimų didinimas, mokant už tuos darbus, už kuriuos jie iki šiol negaudavo atlyginimo, - užklasinę veiklą, auklėtinių tėvų lankymą, moksleivių lydėjimą į ekskursijas, budėjimą renginiuose.

"Tikiu, kad taip mums pavyktų išspręsti ne tik mokytojų pragyvenimo, bet ir nusikaltimų prevencijos, kuriuos padaro nepilnamečiai, problemas, nes investicijos į mokyklą mažina investicijų poreikį į kalėjimus", - akcentavo A. Paulauskas.

Susitikimo dalyviai analizavo švietimo sistemos pagrindines problemas, finansinius poreikius jų sprendimui, aptarė tolesnes švietimo raidos perspektyvas.

ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų