REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Praėjus metams, kuriuos Lietuva turėjo praleisti po atlikėjo Aivaro Stepukonio nesėkmės, vėl prasideda nacionalinė atranka į kitąmet Stambule, Turkijoje, vyksiantį prestižinį dainų konkursą "Eurovizija".

REKLAMA
REKLAMA

Pateikti dainas konkursui kiekvienas norintis atlikėjas galės nuo spalio 1-osios iki gruodžio 1-osios.

REKLAMA

Kitąmet Lietuvoje vyks nacionalinės atrankos turnyrai, o vasario viduryje - finalas, kurio metu ir bus išrinktas dainininkas ar grupė, atstovausiantys Lietuvai 2004 metų gegužę vyksiančiame konkurse.

Pagal konkurso taisykles "Eurovizijai" parinktos dainos nei muzika, nei žodžiai iki 2003 metų spalio 1 dienos negali būti išleisti ir naudoti komerciniais tikslais.

Konkurse dalyvaujanti daina neturi būti ilgesnė nei 3 minutės ir gali būti atliekama bet kuria pasirinkta kalba. Atlikėjų turi būti daugiausiai 6 ir ne jaunesnių kaip 16 metų.

REKLAMA
REKLAMA

"Kažkas dainoje turi kabinti. Kitas dalykas - atlikėjo artistiškumas", - paklaustas apie "Eurovizijai" tinkamą dainą spaudos konferencijoje sakė Lietuvos televizijos muzikos laidų prodiuseris Jonas Vilimas.

"Manau, kad šiemet sulauksime daug dainų, nes nemažai atlikėjų apie konkursą manęs teiravosi vasarą ir net pavasarį. Konkursu domisi ir populiarūs, ir nežinomi dainininkai", - teigė J. Vilimas.

Kol kas apie dalyvavimą konkurse "Eurovizija" viešai paskelbė tik jaunas dainininkas Amberlife. Pasak J. Vilimo, apie dalyvavimą "Eurovizijoje" buvo užsiminusi ir grupė "B'Avarija". Prieš metus ši grupė laimėjo Lietuvos nacionalinį turą, tačiau buvo diskvalifikuota iš "Eurovizijos", nes konkursui pateikė nenaują dainą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak J. Vilimo, 2004 metais vyksiantis konkursas ypatingas, mat nuo kitų metų "Eurovizijoje" šalys galės dalyvauti kasmet nepriklausomai nuo to, kokią vietą užims. Iki šiol į kitų metų konkursą kasmet patekdavo 4 šalys - Prancūzija, Ispanija, Didžioji Britanija ir Vokietija - bei pirmąsias 10 vietų užėmusios valstybės.

Konkursas "Eurovizija 2004" vyks dviem etapais - gegužės 12 dieną rengiamas atrankinis turas, o gegužės 15-ąją - didysis finalas.

Didžiajame finale dalyvaus šalys, kurių atstovai 2003 metais "Eurovizijos" konkurse užėmė pirmąsias 10 vietų, taip pat privilegijuotų šalių - Prancūzijos, Ispanijos, Didžiosios Britanijos ir Vokietijos - atstovai bei pirmąsias 10 vietų atrankiniame ture užėmusios šalys.

REKLAMA

Lietuvos televizija transliuos abu renginius.

Valstybės savo dalyvavimą konkurse "Eurovizija 2004" turi patvirtinti iki spalio 1 dienos, todėl kol kas dalyvių skaičius nėra aiškus.

Prieš devynerius metus prasidėjusi Lietuvos dalyvavimo konkurse "Eurovizija" istorija gana nesėkminga.

Pirmą kartą Lietuva savo atstovą dainininką Ovidijų Vyšniauską į "Euroviziją" išsiuntė 1994 metais. Jo pasirodymas buvo nesėkmingas ir Lietuva neteko teisės kitąmet vėl dalyvauti konkurse.

1999 metais sėkmę bandė Aistė Smilgevičiūtė, tačiau ji taip pat užėmė žemą vietą ir Lietuva vėl metus negalėjo dalyvauti konkurse.

REKLAMA

Geriausiai "Eurovizijos" konkurse 2001 pasirodė grupė "Skamp", užėmusi 13-ąją vietą ir pirmą kartą iškovojusi Lietuvai teisę dalyvauti konkurse kitais metais.

Pastarąjį kartą lietuvių pasirodymas prestižiniame konkurse irgi nebuvo džiugus - Aivaras Stepukonis pernai Rygoje užėmė priešpaskutinę 23 vietą.

"Eurovizijos" konkurse dalyvauja Europos transliuotojų sąjungos narių atstovai. Konkursas pirmą kartą buvo surengtas 1956 metais Šveicarijoje.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų