REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

"Lloyds TSB" tapo dar vienu Didžiosios Britanijos banku, kurio vardu bandė prisidengti interneto sukčiai.

REKLAMA
REKLAMA

"Lloyds TSB" įspėjo savo klientus saugotis melagingų elektroninio pašto žinučių, kuriomis bandoma išgauti asmeninių banko duomenų. Sukčių siuntinėjamose žinutėse klientams pranešama, esą jų debeto sąskaita bus panaikinta, jei klientai dar kartą nepatvirtins savo duomenų. Vėliau vartotojai nukreipiami į tinklapį, kuriame prašoma įvesti debeto kortelės "Visa" duomenis.

REKLAMA

"Lloyds TSB" minėjo, kad į jį jau kreipėsi dėl elektroniniu paštu gautų pranešimų sunerimę klientai.

Naujausias atvejis rodo vis didėjančią sukčiavimo elektroniniu paštu grėsmę. Rugsėjo mėnesį interneto sukčiai jau bandė suklaidinti banko "Barclays" klientus. Klaidinančias elektroninio pašto žinutes gavo maždaug 400 "Barclays" klientų.

Naujausias žinutes sukčiai pavadino "naujomis saugumo priemonėmis", kuriomis esą siekiama apsaugoti sąskaitas nuo neteisėtų nuskaitymų. Elektroninio pašto žinutėje teigiama, kad į debeto sąskaitą bus pervesta 25-99 pensų suma, tačiau vėliau klientas nukreipiamas į tinklapį, kuriame prašoma įvesti asmeninius banko duomenis. "Lloyds TSB" teigė, kad su Didžiosios Britanijos technologinių nusikaltimų tarnybos pagalba klaidinantis tinklapis buvo uždarytas.

REKLAMA
REKLAMA

Apgauti "Lloyds TSB" klientus interneto sukčiai bandė pirmą kartą. Banko teigimu, žinutės tikriausiai buvo siuntinėjamos atsitiktiniams gavėjams, o ne konkrečiai "Lloyds TSB" klientams ar interneto bankininkystės paslaugų vartotojams. "Lloyds TSB" žiniomis, savo duomenis sukčiams teperdavė vienas klientas, kurio sąskaitą bankas užblokavo.

Banko pranešime teigiama: "Lloyds TSB" elektroniniu paštu klientų niekuomet neprašytų pateikti jokių sąskaitos duomenų". Pasak banko, "ši žinia yra aiškiai skelbiama mūsų tinklapio saugumo skiltyje ir perduota visų mūsų filialų bei telefoninės bankininkystės darbuotojams".

ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų