REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

JAV apeliacinis teismas antradienį (09.23) nusprendė, kad pirmalaikiai Kalifornijos gubernatoriaus rinkimai turi įvykti spalio 7-ąją, kaip ir buvo planuota iš pradžių.

REKLAMA
REKLAMA

Šis sprendimas užbaigė vieną emocingą kovą, kurios baigties nebuvo galima numatyti, ir sudarė sąlygas politikams per likusias dvi savaites užbaigti savąsias emocingas bei neprognozuojamas kovas.

REKLAMA

San Franciske įsikūrusio 9-osios administracinės teismo apygardos apeliacinio teismo 11 teisėjų kolegija vienbalsiai panaikino sprendimą, kurį praėjusią savaitę priėmė to paties teismo trijų teisėjų kolegija, - atidėti pirmalaikius rinkimus iki 2004 metų kovo, kai atgyvenusios perforacinės balsavimo mašinos bus pakeistos kompiuterinėmis technologijomis.

Amerikos pilietinių laisvių gynimo sąjunga, kuri prašė teismo atidėti rinkimus, nurodė nebeteiksianti apeliacijos JAV Aukščiausiajam Teismui, nes iki rinkimų likus "vos dviem savaitėms" nemano, kad turėtų "tęsti nežinią".

REKLAMA
REKLAMA

9-osios administracinės teismo apygardos apeliacinis teismas atkreipė dėmesį į tai, kad dabar atidėjus rinkimus kiltų didelių problemų. Valstijos rinkimų pareigūnai sakė, kad iki antradienio savo teise balsuoti iš anksto pasinaudojo 669 067 rinkėjai, o valstija organizuodama rinkimus jau išleido maždaug 50 mln. dolerių (apie 150 mln. litų).

Dabartinis valstijos gubernatorius, demokratas Gray Davisas (Grėjus Deivisas), kuris Kalifornijos politikoje dalyvauja jau 30 metų, per šiuos rinkimus stengsis likti savo poste. "Mano nuomone, jie priėmė teisingą sprendimą", - sakė jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jam ant kulnų lipa buvęs kultūristas, aktorius Arnoldas Schwarzeneggeris (Arnoldas Švarcenegeris), kuris viliasi pasinaudodamas žmonių nepasitenkinimu politika padaryti jau trečią svarbų posūkį savo karjeroje.

"Laikas baigti teisinius ginčus. Laikas toliau rengti rinkimus", - sakoma jo pranešime spaudai.

Apeliacinio teismo sprendimą vienbalsiai priėmė aštuoni prezidentų demokratų paskirti ir trys prezidentų respublikonų paskirti teisėjai. Tris teisėjus, kurie priėmė praėjusios savaitės sprendimą, yra paskyrę demokratai.

"Reuters"-BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų