REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Antradienį vyksiančiame Lietuvos radijo ir televizijos (LRT) tarybos posėdyje jos nariai pasiūlys atsisakyti kai kurių laidų ir vedėjų paslaugų, o LRT generalinis direktorius gali užsiminti apie pasitraukimą iš užimamų pareigų, teigia dienraštis "Kauno diena".

REKLAMA
REKLAMA

Pasak dienraščio, jau savaitę Lietuvos radijuje ir televizijoje juntama nestabilumo atmosfera. Gali būti, kad antradienį vyksiančiame LRT tarybos posėdyje generalinis direktorius Valentinas Milaknis prabils apie pasitraukimą iš posto, jei taryba nesutiks įgyvendinti jo keliamų sąlygų.

REKLAMA

"Kauno dienos" šaltiniai teigia, kad V.Milaknis tarybos posėdyje reikalaus netrukdyti dirbti ir atsiriboti nuo bet kokių politinių jėgų siūlymų keisti laidų turinį.

LRT tarybos pirmininkas Marcelijus Martinaitis sakė girdėjęs, kad tarybos posėdyje gali būti svarstomas ir LRT vadovo atleidimo iš pareigų klausimas.

"Tačiau noriu pabrėžti, kad taryba V.Milakniui neturi didelių priekaištų. Kol kas jo, kaip puikaus vadybininko ir administratoriaus, darbas mus visiškai tenkina. Tačiau jei V.Milaknis įteiks atsistatydinimo pareiškimą, jį privalėsime apsvarstyti", - kalbėjo M.Martinaitis ir spėjo, kad dauguma tarybos narių jam, ko gero, nepritars.

REKLAMA
REKLAMA

LRT generaliniu direktoriumi pradėjus dirbti V.Milakniui, LRT skolos siekė per 22 milijonus litų, dabar jos sumažėjusios keliais milijonais litų. Tačiau Valstybės kontrolė savo tarpinėse išvadose teigė, kad LRT vadovui trūksta finansinės atsakomybės.

Kol kas V.Milaknis nenori atvirai kalbėti apie galimą pasitraukimą iš LRT vadovo posto ir įvardyti tokio sprendimo priežasčių, tačiau neoficialiai kalbama, kad V.Milaknis negali atlaikyti nuolatinio kai kurių valstybės institucijų, tokių kaip Valstybės kontrolė, spaudimo. Ši pastaruoju metu LRT tikrino jau tris kartus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Teigiama, kad dabartinis LRT vadovas netenkina ir išrinktojo prezidento Rolando Pakso bei jo aplinkos žmonių. Esą V.Milaknis ne kartą yra sulaukęs priekaištų dėl negatyvios informacijos per LRT apie išrinktąjį prezidentą.

Tuo tarpu R.Pakso štabo vadovė ir buvusi LTV direktorė Dalia Kutraitė atmeta tokius kaltinimus ir sako negalinti komentuoti tokio pobūdžio informacijos.

Neoficialiomis žiniomis, antradienį LRT taryboje ketinama aptarti ir kai kurias Lietuvos televizijos laidas ir jų vedėjus.

"Kauno dienos" žiniomis, LRT tarybos netenkina laidos "Agentūra SOS" kokybė bei jos vedėja Nijolė Oželytė.

Tarybos pirmininkas patvirtino, kad tarybos posėdyje bus kalbama ir apie LTV vadovės Ritos Miliūtės kompetenciją. M.Martinaitis neslepia nepasitenkinimo, tačiau kol kas kalba tik apie galimybę tarybos posėdyje R.Miliūtei išreikšti pastabas.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų