REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Maždaug du trečdaliai gyventojų pasisako už tiesioginius merų rinkimus ir tik 13 proc. pritaria dabartinei savivaldybių tarybų rinkimų sistemai.

REKLAMA
REKLAMA

Tai rodo visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų centro "Vilmorus" sausio 16-19 dieną atlikta apklausa, kuria buvo siekiama išsiaiškinti gyventojų požiūrį į valdžios ir kompetencijų pasiskirstymą savivaldybės institucijose bei savivaldybių rinkimų sistemos vertinimą.

REKLAMA

Pasak Vilniaus miesto savivaldybės pranešimo spaudai, 65 proc. apklaustųjų mano, jog kituose savivaldybių tarybų rinkimuose merus reikėtų rinkti tiesiogiai, 13 proc. pasisakė už dabartinę rinkimų tvarką, penktadalis respondentų neturėjo nuomonės šiuo klausimu.

Pastarąjį kartą savivaldybių rinkimai vyko pernai gruodį, o naujos kadencijos savivaldybių tarybos darbą pradės kovo-balandžio mėnesiais. Jos dirbs ketverius metus.

REKLAMA
REKLAMA

Už tiesioginius merų rinkimus ne kartą yra pasisakęs Prezidentas Valdas Adamkus, taip pat Lietuvos savivaldybių asociacija. Norint įteisinti tiesioginius merų rinkimus Lietuvoje reikėtų pakeisti Konstituciją, kuri numato, jog savivaldos teisė įgyvendinama tik per savivaldybių tarybas.

Atsakydami į klausimus dėl Konstitucinio Teismo išaiškinimo, kad merai negali vienu metu vadovauti ir savivaldybių valdyboms, ir savivaldybių taryboms, 34 proc. respondentų pareiškė, kad naujojoje savivaldybių darbo kadencijoje permainų neturėtų būti.

16 proc. apklaustųjų mano, kad dabartinės tvarkos, kai merai vadovauja tiek savivaldybių taryboms, tiek valdyboms, visai nereikėtų keisti, 18 proc. - jog dabartinę tvarką reiktų keisti tik po kitų savivaldybių tarybų rinkimų.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų