REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos siekį įstoti į Europos Sąjungą (ES) remia vis daugiau šalies gyventojų, rodo kas mėnesį atliekama sociologinė apklausa. Tyrimo rezultatai rodo, kad jei vyktų referendumas, už Lietuvos narystę ES balsuotų 67,7 proc. apklaustųjų, gruodžio mėnesį tokią poziciją palaikė 63,6 proc. gyventojų.

REKLAMA
REKLAMA

Prieš Lietuvos narystę sausį referendume balsuotų 14 proc. respondentų, tai yra 3,3 proc. mažiau nei gruodį, pranešė Europos komitetas.

REKLAMA

Sausį neapsisprendusiųjų yra 18,3 proc. respondentų, praėjusį mėnesį tokios pozicijos laikėsi 19,1 proc. apklaustųjų.

Reprezentatyvią 1071 Lietuvos gyventojų apklausą sausio 16-19 dieną atliko Viešosios nuomonės tyrimo centras "Vilmorus".

"Vilmorus" direktorius Vladas Gaidys sako, kad šalies gyventojų apsisprendimas dėl Lietuvos stojimo į ES yra stabilus, žmonės remia politikos tęstinumą.

Seimas ketvirtadienį po pateikimo pritarė nutarimo projektui, kuriame siūloma gegužės 11 dieną paskelbti privalomąjį referendumą dėl šalies stojimo į Europos Sąjungą (ES).

REKLAMA
REKLAMA

Lietuva referendumą surengtų ketvirta: Malta referendumą ketina rengti kovo 8 dieną, Slovėnija - kovo 23 dieną, Vengrija - balandžio 12 dieną, Slovakija - gegužės 16-17 dieną, Lenkija - birželio 8 dieną, Čekija - birželio 14 dieną, Estija - rugsėjo 14, Latvija - rugsėjo 20 dieną. Savo gyventojų nuomonės dėl šalies stojimo į ES neatsiklaus tik Kipras.

Lietuva pernai baigė derybas dėl narystės ES ir šių metų balandžio 16 dieną Atėnuose ketina pasirašyti stojimo sutartį.

Stojimo sutartį dar turės ratifikuoti ES parlamentai, taip pat turės būti gautas ir Europos Parlamento (EP) pritarimas.

Lietuva tikisi 2004 metų pavasarį tapti visateise ES nare ir tais pačiais metais surengti šalyje pirmuosius rinkimus į EP.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų