REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiuolaikiniame meno centre (ŠMC) Vilniuje įvyks vieno garsiausių pasaulinės fotografijos istorijos meistrų, "lemiamo momento" fotomenininko Henry Cartier-Bressono darbų paroda.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip praneša ŠMC, H. Cartier-Bressono fotografijų paroda bus atidaroma penktadienį (01.24).

H. Cartier-Bressonas gimė 1908 metais Prancūzijoje, keletą metų mokėsi tapybos Paryžiuje, studijavo tapybą ir literatūrą Kembridže, o fotografuoti pradėjo 1931 metais, įsigijęs nedidelį, rankinį fotoaparatą "Leica".

REKLAMA

Jis dirbo fotožurnalistu daugelyje šalių, buvo vienas iš bendros Niujorko ir Paryžiaus fotografijos agentūros "Magnum" steigėjų (1947 metai) ir prezidentų.

H. Cartier-Bressonas visame pasaulyje išgarsėjo kaip "lemiamo momento" koncepcijos kūrėjas, savo dinamiškomis, neįtikėtinus realybės momentus atveriančiomis fotografijomis padaręs didžiulę įtaką fotografijos ir jos suvokimo raidai.

Jo paroda "Lemiamas momentas" buvo pirma fotografijos ekspozicija kada nors parodyta Luvre.

8-ojo dešimtmečio viduryje jis paliko profesionalią fotografiją ir iki šiol tapo bei piešia. H. Cartier-Bressonas nesidomi surežisuota fotografija, niekada neapkarpo kadrų, gerbdamas akimirkos autentiškumą. Fotoaparatas jo rankose tampa akies tąsa, leidžianti išvysti kasdienybėje iš dėmesio išsprūstančias detales.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų