REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo Švietimo, mokslo ir kultūros komiteto pirmininkas Rolandas Pavilionis ketvirtadienį (01.09) paragino Seimą kartu su referendumu dėl narystės Europos Sąjungoje surengti referendumą ir dėl stojimo į NATO.

REKLAMA
REKLAMA

"Kreipiamės į Lietuvos Seimą, Seimo Užsienio ir Europos reikalų komitetus ir raginame priimti Seimo nutarimą 2003 metais surengti bendrą referendumą dėl Lietuvos stojimo į Europos Sąjungą ir dėl Lietuvos stojimą į NATO", - kalbėdamas iniciatyvinės grupės referendumui dėl šalies stojimo į NATO surengti vardu pareiškė R. Pavilionis.

REKLAMA

"Mes taip pat kreipiamės į išrinktąjį Lietuvos prezidentą - Lietuvos Konstitucijos garantą, prašydami paremti šį mūsų raginimą. Taip būtų pademonstruota Seimo pagarba tautai ir piliečių referendume priimtai Lietuvos Respublikos Konstitucijai", - pridūrė jis.

R. Pavilionio vadovaujama iniciatyvinė grupė per nustatytą trijų mėnesių terminą nesurinko ir Vyriausiajai rinkimų komisijai nepateikė 300 tūkst. parašų, būtinų inicijuoti referendumą surengti.

REKLAMA
REKLAMA

Laikas pateikti šiuos parašus baigėsi trečiadienį.

Lietuva lapkritį buvo pakviesta prisijungti prie Šiaurės Atlanto Aljanso. Kovo mėnesį ketinama pasirašyti stojimo į NATO dokumentus.

Visateise Aljanso nare Lietuva tikisi tapti 2004 metais, kai stojimo dokumentus ratifikuos viso NATO valstybės ir Seimas.

Šalies stojimą į NATO remia pagrindinės politinės partijos bei dauguma gyventojų.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų