REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šalies vadovo Valdo Adamkaus paprašytas, išrinktasis prezidentas Rolandas Paksas užtikrino, jog ligšiolinė užsienio politika bus tęsiama ir nesikeis. "Prezidentas paprašė išlaikyti tą užsienio politikos lygį, kuri Lietuva šiandien yra pasiekusi kaip tam tikra regiono lyderė", - po ketvirtadienį (01.09) vykusio susitikimo žurnalistams sakė V. Adamkaus patarėjas Darius Kuolys.

REKLAMA
REKLAMA

Savo ruožtu R. Paksas užtikrino Prezidentą, kad užsienio politikos prioritetai - narystė Europos Sąjungoje ir NATO bei geri kaimyniniai santykiai - nesikeis. D. Kuolio teigimu, pokalbyje nemažai dėmesio buvo skirta gegužę rengiamam referendumui dėl Lietuvos narystės ES.

REKLAMA

"Labai svarbu visiems autoritetą žmonių akyse turintiems politikams sutelkti bendras jėgas, kad šis referendumas pavyktų, nes Lietuva turi vieną istorinį šansą, kurio daugiau neturės", - kalbėjo patarėjas.

Pasak jo, Prezidentas, paprašytas patarimų, išrinktajam prezidentui patarė daugiau remtis Užsienio reikalų ministerijos patirtimi, kurią V. Adamkus labai vertina.

R. Pakso teigimu, su V. Adamkumi jis kalbėjo ir apie vidaus politiką - kokios valstybinės institucijos funkcionuoja "gerai, kokios ypatingai gerai, kur galbūt reikėtų šiek tiek atidžiau žiūrėti".

REKLAMA
REKLAMA

R. Paksas nesukonkretino, apie kokias konkrečiai institucijas buvo kalbama, pažymėjęs, kad tai nebuvo šio susitikimo tema, o tik "įžanga į šią temą".

Pasak BNS šaltinių, išrinktasis prezidentas paprašė V. Adamkų išsakyti savo nuomonę dėl keleto tarnybų ir jų vadovų darbo, tačiau pastarasis atsisakė.

Žurnalistų paklaustas apie būsimąją savo patarėjų komandą, išrinktasis prezidentas nieko neatsakė, teigdamas, kad praėjo tik keturios dienos po rinkimų, be to, šiuo metu prezidento pareigas eina V. Adamkus.

"Labai prašyčiau neskubinti įvykių. Sužinosite, kai ateis laikas", - sakė R. Paksas.

Jis informavo žurnalistus, kad V. Adamkus sutiko pasirašyti dekretą dėl inauguracinės komisijos sudarymo. Tai įvyks po to, kai bus nuspręsta, kas šią komisiją sudarys.

Tai buvo antrasis V. Adamkaus ir R. Pakso susitikimas po sausio 5 dieną vykusių rinkimų, kuriuos laimėjo R. Paksas.

Pirmąjį kartą R. Paksas ir V. Adamkus susitiko neformalioje aplinkoje trečiadienį per fotografijų parodos atidarymą Vilniuje.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų