REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prezidentas Valdas Adamkus televizijos laidoje pareiškė esąs nepatenkintas dabartiniu generaliniu prokuroru Antanu Klimavičiumi. "Generalinis prokuroras, kurį paskyrėme kartu su Seimu, nepateisino į jį sudėtų vilčių", - LNK laidoje "Žodžio laisvė" ketvirtadienį (01.02) sakė Prezidentas.

REKLAMA
REKLAMA

Prezidento teigimu, jį nuvylė pasyvi Generalinės prokuratūros reakcija į kaltinimus, jog jo patarėjas yra neva paėmęs kyšį.

REKLAMA

"Paskutiniu atveju, kai vienas mano patarėjų buvo apkaltintas kyšio ėmimu, Generalinė prokuratūra net nerado laiko pasidomėti ir iškelti bylą dėl kyšio ėmimo ar šmeižto", - piktinosi televizijos laidoje V. Adamkus.

Generalinį prokurorą skiria prezidentas Seimo pritarimu.

Sraigtasparnius remontuojanti bendrovė "Avia Baltika" apkaltino Prezidento patarėją pulkininką leitenantą Darių Kalibatą paėmus iš konkuruojančios bendrovės "Helisota" 15 tūkst. JAV dolerių kyšį, kad jis "paskleistų šmeižikišką informaciją Valstybės saugumo departamentui (VSD) ir žiniasklaidai".

REKLAMA
REKLAMA

VSD anksčiau paskelbė, kad "Avia Baltika", neturėdama Lietuvos institucijų leidimo, pardavė du sraigtasparnius "Mi-8" ir atsarginių dalių Sudanui. Tarptautinė bendruomenė įvardija šią valstybę kaip susijusią su tarptautiniu terorizmu, Sudanui taikomi įvairūs importo apribojimai.

D. Kalibatas "Avia Baltika" kaltinimus pavadino "absurdiškais" ir pažadėjo po prezidento rinkimų kreiptis į teismą.

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) patikrino "Avia Baltika" teiginius, bet jų nepatvirtino.

"Avia Baltika" 1 mln. litų yra parėmusi V. Adamkaus varžovo prezidento rinkimuose Liberalų demokratų partijos lyderio Rolando Pakso rinkimų kampaniją.

V. Adamkus ir R. Paksas šį sekmadienį varžysis antrajame prezidento rinkimų ture.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų