REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Liberalų demokratų partijos (LDP) lyderis, išrinktasis prezidentas Rolandas Paksas penktadienį (01.10) informavo partijos sekretoriatą, kad pasitraukia iš partijos pirmininko posto. Konstitucija numato, kad prezidentas turi sustabdyti savo veiklą politinėse partijose ir politinėse organizacijose. Kas užims dvi laisvas politines vietas, nežinia.

REKLAMA
REKLAMA

Kalbėdamas su žurnalistais po penktadienį rytą vykusio susitikimo su Seimo pirmininku Artūru Paulausku, R. Paksas neįvardijo, ką jis norėtų matyti savo įpėdiniu LDP vadovo poste. "Man iš tikrųjų yra sudėtinga iš to daugelio gerų žmonių išrinkti tik vieną", - sakė R. Paksas.

REKLAMA

Kitą antradienį posėdžiaus liberaldemokratų valdyba, kuri nutars, kas bus laikinasis partijos vadovas. Manoma, kad šias pareigas gali užimti LDP pirmininko pirmasis pavaduotojas Henrikas Žukauskas. Jo teigimu, neeilinis partijos kongresas, kuriame bus renkamas naujasis pirmininkas, bus sušauktas kovo ar balandžio mėnesį.

Penktadienį R. Paksui atsisakius ir parlamentaro mandato, Liberalų demokratų frakcijoje liko 9 parlamentarai. Seimo nario įgaliojimus pripažinus nutrūkusiais, Seime atsiranda laisva Seimo nario vieta. Kadangi Rolandas Paksas buvo išrinktas vienmandatėje Vilniaus miesto Antakalnio apygardoje, teks ne vėliau kaip po 6 mėnesių organizuoti naujus Seimo nario rinkimus.

REKLAMA
REKLAMA

Verta prognozuoti jų baigtį, nes yra dėkinga ką tik pasibaigusių prezidento rinkimų statistika. Antakalnio rinkiminėje apygardoje yra 21 rinkiminė apylinkė. Štai kaip balsavo šios apygardos rinkėjai: už Rolandą Paksą balsavo 8438 (40,86 proc.), už Valdą Adamkų 12215 (59,14 proc.).

Šioje apygardoje Valdą Adamkų labiausiai palaikė Universiteto rinkiminė apylinkė - 74 proc., mažiausiai Rasų apylinkė - 35 proc. Artimiausi Rolando Pakso kaimynai - Šilo gatvės gyventojai balsavo nenutoldami nuo apygardos vidurkio: už Valdą Adamkų balsus atidavė 62,51 proc., o už Rolandą Paksą - 37,49 proc. rinkėjų. Jei Valdas Adamkus nuspręstų tapti Seimo nariu, šioje apygardoje jo laukia išskėstomis rankomis...

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jei iš Liberaldemokratų frakcijos Seime į Prezidentūrą išeis dirbti dar daugiau frakcijos narių, situacija gali tapti gana pikantiška. Jei būsimieji Prezidentūros darbuotojai į Seimą pateko iš daugiamandatės apygardos, jų vietą parlamente užims iš karto po jų rinkiminiame sąraše einantys partijos nariai. Bet visi liberaldemokratai Seimo nariais tapo dar būdami liberalais. Taigi šiuo atveju į Seimą patektų Liberalų partijos nariai. Ir gal net Eugenijus Gentvilas!? Pagal pradinį sąrašą parlamentarais tapo 33 liberalai, Eugenijos Gentvilas - 37-as. Aritmetika paprasta - keturi liberaldemokratai iš daugiamandatės apygardos išeina į Prezidentūrą ir įnirtingas Rolando Pakso priešininkas Eugenijus Gentvilas patenka į Seimą.

Žiūrėsime, kaip čia viskas klostysis...

NK naujienos, BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų