REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pirmadienį (01.20) po pokalbio su Lietuvos banko ir Vilniaus banko vadovais Seimo pirmininkas Artūras Paulauskas žurnalistams tvirtino dar kartą įsitikinęs, kad pastaruoju metu sklidę gandai apie tariamą Vilniaus banko nestabilumą buvo nepagrįsti.

REKLAMA
REKLAMA

Kartu Seimo pirmininkas pareiškė reikalausiąs iš specialiųjų tarnybų iki galo išaiškinti gandų skleidėjus, nes tokie dalykai gali turėti rimtų padarinių šalies finansiniam stabilumui.

REKLAMA

Pasak A. Paulausko, situacija Vilniaus banke visą laiką buvo stabili. "Finansiniai patikrinimai, auditai, visi kiti duomenys rodo, kad nebuvo jokio pagrindo tiems gandams, jokio pavojaus, nors bet koks gandas sukelia stresą", - sakė Seimo pirmininkas.

"Kalbėjome, kad reikia nustatyti tų gandų šaltinius. Tai ir preventyviai reikalinga mūsų valstybės bankinei sistemai, kad panašios situacijos ateityje nesikartotų", - sakė A. Paulauskas, pridurdamas, jog "tai nejuokinga" ir gali turėti rimtų padarinių. Todėl jis žadėjo kreiptis į specialiąsias tarnybas, tarp jų ir į Valstybės saugumo departamentą, kad būtų iki galo nustatyti Vilniaus bankui nepalankių gandų šaltiniai. Informacijos apie tokio tyrimo pradžią Seimo pirmininkas teigė turįs, bet jos nekomentavo.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmadienį Valstybės saugumo departamento atstovas spaudai Vytautas Makauskas “Eltai” perdavė departamento vadovų žodžius: "Šis tyrimas dar tęsiamas. Apie jo rezultatus valstybės vadovai bus informuoti nustatyta tvarka".

Po apsilankymo pas Seimo vadovą Lietuvos banko valdybos pirmininkas Reinoldijus Šarkinas žurnalistams irgi tvirtino, kad gandai rimtesnės įtakos Vilniaus bankui "neturėjo ir negalėjo turėti - tai yra didelis tvirtas bankas, kuris bet kada gali išspręsti panašias problemas". R. Šarkinas pripažino, kad tie gandai šiek tiek neigiamai paveikė Vilniaus banką, nes jo klientai "kažkiek išsinešė pinigų". Bet jis to fakto nedramatizavo, teigdamas, jog šitai nesukėlė Vilniaus bankui jokių problemų, jame nebuvo pritrūkę lėšų, nebuvo sustoję atsiskaitymai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vilniaus banko prezidentas Julius Niedvaras teigė, jog "kaip dirbome, taip ir dirbsime". Jis teigė, jog į banką sugrįžta klientai, gandų laikotarpiu anksčiau termino nutraukę indėlių saugojimo sutartis su banku, taip pat ateina naujų, bet konkrečių duomenų nepateikė.

Seimo pirmininko vertinimu, gandai apie Vilniaus banką tapo tam tikru išbandymu visai šalies bankinei sistemai. "Pasirodo, kad mūsų bankinė sistema atspari, pasirengusi tokioms stresinėms, krizinėms situacijoms", - pažymėjo A. Paulauskas.

R. Šarkinas žurnalistams sakė, kad centrinis bankas reikalauja iš komercinių bankų būti pasirengusiems "bet kokia stresinei situacijai ir numatyti planus, kaip veikti tokiu atveju".

REKLAMA

Skandinavijos grupės SEB valdomo didžiausio Lietuvoje privataus Vilniaus banko auditorių patikrintus praėjusių metų banko rezultatus žadėta paskelbti vasario mėnesį. Anksčiau jau skelbta, kad praėję metai šiam bankui buvo sėkmingi, jis gavo per 100 milijonų litų pelno.

Šių metų pradžioje Valstybės saugumo departamentas paskelbė nustatęs kai kuriuos apie didžiausią Lietuvoje Vilniaus banką platinamų gandų šaltinius ir pareiškė nuomonę, kad jie yra susiję su konkurencine kova.

Pirmadienį Lietuvos ir Vilniaus banko vadovai teigė dar negavę informacijos iš specialiųjų tarnybų, kas skleidė Vilniaus bankui nepalankius gandus.

ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų