REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
„Jurgos situacija labai sunki, o gydytojai neteikia jai jokios vilties. Šiuo laišku kviečiame jus pasakyti, kad gydytojų prognozės – nevisagalės, ir prisidėti prie Didžiojo stebuklo. Paprašykime Dievo, kad ji dar neišeitų“, – po pasaulį skriejo elektroniniai laiškai tiems, kuriems brangi menininkė ir jos kūryba.
„Kaip tik tą valandą, kai buvo susitarta bendrai maldai, danguje staiga nušvito saulė tarsi vilties simbolis“, – sakė Jurgos draugė astrologė Palmira Kelertienė.
Ši iniciatyva buvo staigmena pačiai Jurgai ir jos namiškiams, kurie nesitikėjo tokios akcijos. Bendra malda sunkiai sergančiai moteriai buvo atgaiva.
„Teturime vienintelį troškimą – kad Jurgos išėjimas būtų lengvas“, – sakė rašytojos artimieji.
Savo maldomis prisidėjo ir Tibeto vienuoliai. Savaitgalį į J.Ivanauskaitės namus pasibeldė rimpočė – ištremtojo Tibeto aukšto rango dvasininkas, budistų vadinamas garbinguoju mokytoju.
Tokie mokytojai vadinami atgimusiais vienuoliais. Budizmo išpažinėjai tiki, kad rimpočė ir praėjusiame gyvenime buvo aukšto rango vienuoliai.
Jurgos svečias yra dvasinio lyderio Dalai Lamos atstovas Europai, taip pat lietuvės rašytojos bičiulis, ne kartą bendravęs su ja.
Šeštadienį iš Dalai Lamos rezidencijos Šveicarijoje atskridęs vienuolis su Jurga praleis ir šią dieną.
Svečias atvyko su privačiu vizitu. Dalai Lamos atstovas perdavė lietuvei Jo Šventenybės linkėjimus ir paminėjo, kad ištremtojo Tibeto dvasininkai meldžiasi už Jurgą.
Dalai Lamos atstovas į Vilnių atvyko savo iniciatyva, nes jau senokai pažįsta J.Ivanauskaitę.
„Dalai Laimos atstovo vizitas – palaikymo ženklas. Dvasinis lyderis puikiai žino apie Jurgos pastangas kovojant už Tibeto nepriklausomybę.
Dalai Lama greičiausiai Jurgai atsiuntė žinią, kad už ją meldžiasi budistų vienuoliai.
Gali būti, kad Tibeto dvasinis lyderis perdavė ir kažkokį daiktą. Tokiais atvejais tai – įprasta“, – sakė Vilniaus universiteto Orientalistikos centro vadovas Audrius Beinorius.
Anksčiau rašytoją pasiekė Dalai Lamos asmeninio sekretoriaus laiškas, kuriame teigiama, jog vienuolių bendruomenė meldžiasi už tai, kad lietuvė pasveiktų.
„Labai nuliūdome sužinoję, kad Jurga Ivanauskaitė sunkiai serga. Tikimės, kad jai suteikiama tinkama medicinos pagalba. Jurga yra gera tibetiečių draugė, todėl sukviesime vienuolių bendruomenę pasimelsti už tai, kad ji pasveiktų. Taip pat paprašysime jo Šventenybės Dalai Lamos paminėti Jurgą savo maldose“, – rašoma laiške.
Šį laišką viename susibūrime neseniai perskaitė rašytojos jaunesnioji sesuo Radvilė, gyvenanti kartu su Jurga.
Ji „Lietuvos rytui“ teigė, kad su vyresniąja seserimi visada buvusi labai artima: „Mes visada puikiai bendravome, tad mūsų santykiai nepasikeitė ir šiandien. Liga trunka jau seniai, todėl reikia stengtis, kad gyvenimas eitų toliau kaip ėjęs. Man atrodo, kad Jurgai patinka, jog su ja bendrauju taip, kaip ir anksčiau“.
Jaunesnioji rašytojos sesuo sakė, kad Jurgos liga ją irgi pakeitė.
„Žinoma, kad yra sunku. Tačiau kaip ir kiekvienas žmogus, patekęs į tokią situaciją, stengiuosi kuo daugiau padėti Jurgai. Ir valgį išverdu, ir visa kita, kas reikalinga, kai namuose yra ligonis“, – sakė ji.
Malda už rašytoją palaiko ne tik pačią Jurgą, bet ir jos artimuosius.
„Visų dvasinis palaikymas, galvojimas apie ją ir Jurgai, ir man yra labai svarbus“, – tikino Radvilė.
J.Ivanauskaitės namuose šiuo metu labiausiai laukiamas jos poezijos rinkinys „Odė džiaugsmui“. Pirmadienį rankraštis bus išvežtas spausdinti.
Net naktimis dirbę poezijos rinkinio leidėjai nori įgyvendinti J.Ivanauskaitės troškimą – pamatyti šią knygą.
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų