REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Klaipėdoje iš kariuomenės sandėlio dingo didelis kiekis šovinių ir ginklų. Kaip rašo uostamiesčio dienraštis "Klaipėda", praėjusią savaitę iš Karinių jūrų pajėgų (KJP) ginklų sandėlio, esančio prie Kairių poligono, neaiškiomis aplinkybėmis dingo daug kovinių šovinių ir ginklų.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak dienraščio šaltinių, ginklai pagrobti, kai keliolika sandėlį saugoti turinčių kareivių girtavo. Nusikaltėlių grobiu tapo kelios dėžės šovinių "Kalašnikovo" automatams bei kelios dešimtys automatų.

REKLAMA

Klaipėdos apygardos prokuratūros vyriausiasis prokuroras Ignas Laucius, nei Klaipėdos miesto apylinkės vyriausiasis prokuroras Stanislovas Stulpinas apie vagystę dienraščiui teigė nežinantys. Apie nusikaltimą nieko nežinojo ir Klaipėdos policijos vyriausiasis komisaras Benonas Ivanauskas, nei Klaipėdos apskrities Organizuoto nusikalstamumo tyrimo tarnybos komisaras Vladimiras Plotkinas.

Uostamiesčio teisėsaugos institucijų nežinojimas Lietuvos kariuomenės vadui buvo staigmena.

"Tai nenormalu. Mane tai stebina. Aš maniau, kad jie žino", - sekmadienį dienraščiui sakė generolas majoras Jonas Kronkaitis. Jis teigė jokiu būdu negalįs tvirtinti, kad amunicijos vagystę bandyta nuslėpti.

REKLAMA
REKLAMA

Karo policijos Klaipėdos įgulos viršininkas kapitonas Saulius Gurauskas "Klaipėdą" informavo, kad dėl amunicijos grobimo iškelta baudžiamoji byla. "Tiriame įvairias versijas. Tačiau plačiau nei dingimo aplinkybių, nei tyrimo eigos komentuoti kol kas negaliu", - sakė jis.

Kapitonas taip pat teigė apie ginkluotės dingimą informavęs prokuratūrą.

Krašto apsaugos viceministras Jonas Gečas "Klaipėdai" sakė apie ginklų dingimą negirdėjęs. "Kiek žinau, dingo tik šaudmenys. Tačiau geriausiai tai pakomentuoti galėtų kariuomenės vadas Kronkaitis", - sakė viceministras.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Generolas majoras J.Kronkaitis sekmadienį teigė taip pat žinąs tik apie šovinių vagystę. "Kol kas dar neturime informacijos, kas tai padarė," - tvirtino kariuomenės vadas.

Į laivyno ginklų sandėlį nusikaltėliai pateko nukirpę spynas. Tačiau kaip jie įveikė sandėlio teritoriją juosiančią spygliuotą tvorą, ginkluotą apsaugą ir šunis, kariuomenės vadas sakė nenorįs spėlioti.

Pasak KJP štabo viršininko Olego Mariničiaus, į ginklų sandėlį įleidžiama tik su specialiais jo paties ar sargybos viršininko leidimais. Sargyba atvykėlius stebi akylai. Tačiau kaip dingo didžiulis kiekis amunicijos, O.Mariničius sakė nežinąs.

O.Mariničius teigė, kad tai yra pirmoji vagystė iš šio sandėlio.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų