REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo Švietimo, mokslo ir kultūros komitetas (ŠMKK) paprašė nacionalinio Lietuvos radijo ir televizijos (LRT) administraciją per mėnesį pateikti informaciją, kaip visuomeninio transliuotojo vadovybė žada šalinti Valstybės kontrolės nustatytus trūkumus, taip pat - ir dėl kai kurių vadovų kompetencijos.

REKLAMA
REKLAMA

ŠMKK pirmininko Rolando Pavilionio teigimu, Valstybės kontrolė nustatė "labai rimtų" LRT veiklos trūkumų, taip pat - ir dėl kai kurių administracijos darbuotojų atitikimo jų užimamoms pareigoms.

REKLAMA

Komiteto posėdyje pareikšta, jog Lietuvos televizijos (LTV) direktorės Ritos Miliūtės darbo stažas ir išsilavinimas neatitinka jos pareigybinės instrukcijos.

Žurnalistams R. Pavilionis pareiškė manąs, kad R. Miliūtės klausimas "negalės būti apeitas". ŠMKK pirmininkas tikisi, jog iki kito posėdžio bus priimti sprendimai dėl LTV vadovės.

"Bet kurioje kitoje įstaigoje atskleidus tiek daug negerų dalykų, net nekiltų abejonės, kad toks klausimas yra visiškai suprantamas", - žurnalistams sakė R. Pavilionis.

REKLAMA
REKLAMA

LRT generalinis direktorius Valentinas Milaknis komiteto nariams teigė, jog renkantis LTV vadovą buvo atsižvelgta į praktinio darbo patirtį. Be to, jo teigimu, į šią vietą nebuvo didelio pasirinkimo.

"Šiuo metu televizijos rinkoje nėra labai didelio pasirinkimo ir nelabai kas skuba veržtis į šitą vietą, kur galva gali nulėkti po savaitės ar mėnesio. Čia tenka daryti kompromisus, nes mūsų darbas nėra patrauklus. Į tai negalima žiūrėti tik formaliai", - žurnalistams po posėdžio aiškino V. Milaknis.

R. Miliūtė neturi aukštojo išsilavinimo ir reikalingo stažo, nors į LRT atėjo iš LNK komercinės televizijos, kur vadovavo žinių tarnybai, o prieš tai vadovavo radijo stoties "M-1" žinių tarnybai, dirbo radijo žurnaliste "Amerikos balso" radijuje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tačiau kai kuriems komiteto nariams LTV vadovės praktika nepadarė įspūdžio.

"Praktika ir intelektas yra skirtingi dalykai. Iš visuomeninės televizijos labiau norėtų intelekto, o ne praktinių veiksmų", - teigė komiteto posėdyje liberalė Dalia Teišerskytė.

ŠMKK nariai taip pat kritikavo ir LRT vadovus skiriančios LRT tarybos veiklą.

"Taryba yra visiškai palaida bala - jokios atsakomybės", - piktinosi D. Teišerskytė.

LRT generalinio direktoriaus V. Milaknis ŠMKK posėdį įvertino kaip bandymą "kištis į LRT tarybos darbą".

"Mano nuomone, taip yra pažeidžiamas LRT įstatymas", - sakė žurnalistams V. Milaknis.

Po mėnesio ŠMKK ketina į posėdį pakviesti ir LRT tarybos narius.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų