REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos muitinės pareigūnai uostamiestyje sulaikė maždaug 130 tūkst. litų vertės kontrabandinių cigarečių siuntą. Kaip pranešė Muitinės departamentas, vėlų pirmadienio (01.06) vakarą Malkų įlankos jūrų uosto muitinės posto Kuršių padalinyje pareigūnai sulaikė Lietuvos bendrovės "Vilbana" gabentą krovinį, kuriame aptiko 50 tūkst. pakelių kontrabandinių cigarečių.

REKLAMA
REKLAMA

Rentgeno aparatu patikrinę per postą vykusio vilkiko "Volvo F-12" puspriekabę, muitininkai nusprendė krovinį apžiūrėti detaliau. Krovinio dokumentuose buvo nurodyta, jog vilkikas į Belgijos uostą Antverpeną gabena 24 tonas lietuviškų skalbimo miltelių "Iksan". Deklaruota krovinio vertė - beveik 59 tūkst. litų.

REKLAMA

Skalbimo miltelių dėžutės buvo sukrautos ant palečių, kurios buvo įpakuotos į polietileno plėvelę. Vilkiko puspriekabėje iš viso buvo 30 tokių palečių.

Per papildomą patikrinimą skalbimo miltelių dėžutėse muitininkai rado pagal Didžiosios Britanijos licenciją Rusijoje pagamintų cigarečių "Sovereign" su rusiškomis banderolėmis.

Siekdami nesukelti muitinės pareigūnų įtarimo dėl pernelyg mažo krovinio svorio, kontrabandininkai į kiekvieną skalbimo miltelių dėžutę kartu su kontrabandinėmis cigaretėmis įdėjo po kelis polietileninius maišelius smėlio

REKLAMA
REKLAMA

Minėtus skalbimo miltelius gaminančios bendrovės "Radma" sandėliuose Vilniuje pareigūnai surado dar 10 palečių su skalbimo miltelių dėžutėmis. Kol kas neišsiaiškinta, ar ir juose slepiamos cigaretės.

Kontrabandinį krovinį gabenusi bendrovė "Vilbana" yra nacionalinės Lietuvos vežėjų automobiliais asociacijos "Linava" narė.

Dėl cigarečių kontrabandos iškelta baudžiamoji byla, vyksta tyrimas.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų