REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Skandinavijos grupės SEB valdomo didžiausio Lietuvoje privataus Vilniaus banko prezidentas Julius Niedvaras antradienį (01.07) ramino į posėdį kaip niekada gausiai susirinkusius Lietuvos pramonininkų konfederacijos prezidiumo narius, kad banke "situacija pakankamai normali".

REKLAMA
REKLAMA

Pasak J. Niedvaro, banko filialuose sostinėje jau nebėra gandų apie tariamą banko nestabilumą išgąsdintų klientų antplūdžio. "Vakar tokių bebuvo vienas kitas", - sakė banko valdytojas.

REKLAMA

Vilniaus bankas yra pažadėjęs kompensuoti palūkanas gyventojams, kurie per sausį grąžins pernai metų pabaigoje anksčiau termino pasiimtus indėlius. Banko vadovo teigimu, tai galima padaryti nuo šio antradienio.

J. Niedvaras pramonininkams tvirtino, kad praėję metai Vilniaus bankui buvo sėkmingi, gauta per 100 milijonų litų pelno. Kartu jis pripažino, kad rezultatai būtų buvę dar geresni, "jei ne įvykiai praėjusių metų pabaigoje". Tačiau banko vadovas nepateikė konkrečių duomenų, kiek gandai galėjo pakenkti bankui. J. Niedvaras nepateikė ir duomenų, kiek sumažėjo indėliai gruodį, teigdamas, jog sumažėjimas yra nežymus, palyginti su visa indėlių apimtimi (3,5 mlrd. Lt). Preliminariais skaičiavimais, pernai ketvirtąjį ketvirtį indėliai šiame banke sumažėjo apie 13 mln. Lt.

REKLAMA
REKLAMA

Auditorių patikrintus praėjusių metų banko rezultatus žadama paskelbti vasario mėnesį.

"Gruodžio įvykiai banko kolektyvą privertė dėl daug ko susimąstyti, daug ką patikrinti, kad šiemet dirbtume aktyviau, kūrybingiau ir pasiūlytume klientams daugiau naujų paslaugų", - sakė J. Niedvaras.

Pramonininkų konfederacijos prezidentas Bronislovas Lubys teigė, kad "Achemos" grupės operacijos Vilniaus banke per mėnesį sudaro dešimtis milijonų litų, ir "atsiskaitymai nė sekundei nebuvo sustoję".

Po pokalbio su pramonininkais būriui jį apspitusių žurnalistų Vilniaus banko prezidentas pateikė papildomų faktų apie banko veiklą pastaruoju metu. Jis minėjo, kad gruodį bankas išdavė du kartus daugiau nei paprastai būsto paskolų, septyni tūkstančiai klientų sudarė pensijų draudimo sutartis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kaip ELTA jau pranešė, Valstybės saugumo departamentas praėjusį penktadienį paskelbė nustatęs kai kuriuos apie didžiausią Lietuvoje Vilniaus banką platinamų gandų šaltinius ir mano, kad jie yra susiję su konkurencine kova. Tyrimas dar nebaigtas.

J. Niedvaras susitikime su pramonininkais teigė neturįs informacijos apie tyrimo rezultatus.

J. Niedvaras pakvietė pramonininkus į susitikimą antradienį po pietų Vilniaus banke su šio banko, "Unibanka" (Latvija) ir "Eesti Uhispank" (Estija) stebėtojų tarybų pirmininku, SEB Baltijos šalių ir Lenkijos padalinio vadovo pavaduotoju Matsu Kjaeru. Jis papasakos apie SEB veiklos rezultatus ir ateities planus.

ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų