REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos moderniųjų krikščionių demokratų sąjungos (LMKDS) taryba šeštadienį vykusiame posėdyje nutarė pritarti partijos susijungimui su liberalais ir centristais.

REKLAMA
REKLAMA

Savaitės pradžioje analogišką sprendimą priėmė moderniųjų krikdemų valdyba.

Šeštadienį posėdyje priimtame pareiškime LMKDS taryba teigia esanti "įsitikinusi, kad bendra veikla Lietuvos labui šiandien yra svarbiausias politikos prioritetas".

REKLAMA

Pareiškime siūloma įtvirtinti krikščioniškosios demokratijos nuostatas naujosios partijos programoje ir krikščioniškos politikos puoselėjimo struktūras naujoje partijoje.

Anksčiau moderniųjų krikdemų lyderis Vytautas Bogušis sakė manąs, kad prie naujosios dešiniųjų partijos prisijungs apie 1000 partijos narių, tačiau neatmetė galimybės, kad apie 150 moderniųjų krikdemų atsisakys susijungti su liberalais ir centristais.

REKLAMA
REKLAMA

Susitarimą dėl vidurio dešiniosios pakraipos partijų jungimosi liberalų, centristų ir moderniųjų krikdemų lyderiai Eugenijus Gentvilas, Kęstutis Glaveckas ir V.Bogušis pasirašė šios savaitės pradžioje.

Susitarime numatoma imtis konkrečių veiksmų, siekiant trijų partijų neatidėliotino susijungimo į naują liberalios krypties politinį darinį, sudaryti bendras LCS, LLS ir MKDS atstovų frakcijas savivaldybių tarybose, sudaryti bendrą Seimo frakciją, bendrais sąrašais dalyvauti 2004 metų Europos Parlamento ir Lietuvos Seimo rinkimuose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šios trys partijos apsisprendė jungtis po šių metų sausio 5 dieną įvykusio antrojo prezidento rinkimų turo, kurį laimėjo Liberalų demokratų lyderis (LDP) Rolandas Paksas.

Rinkimus pralaimėjęs dabartinis šalies vadovas Valdas Adamkus aiškiai parėmė būsimą jungtinę centro dešinės jėgą, kaip turinčią šansų drauge su konservatoriais, dabar taip pat esančiais opozicijoje, laimėti daugumą per būsimus 2004-ųjų Seimo rinkimus ir suformuoti centro-dešinės jėgų vyriausybę. Pats prezidentas paragino partijas neatidėlioti jungimosi.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų