REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

JAV kariuomenė paskelbė parengtį 275 Armijos rezervo daliniams, turintiems daugiau kaip 10 000 kareivių, kad jie būtų pasirengę galbūt jau šią savaitę išvykti į užsienį, rengiantis galimam karui prieš Iraką, pirmadienį (01.06) pranešė laikraštis "USA Today".

REKLAMA
REKLAMA

Remdamasis JAV gynybos departamento atstovais, laikraštis rašo, kad dalinių vadams buvo duotas įsakymas pasirengti išvykimui nuo sausio 10 iki vasario 15 dienos. Pranešama, kad šiuo naujausiuoju šaukimu mobilizuojami rezervo daliniai greičiausiai bus išsiųsti į Persijos įlankos regioną, kur prisijungs prie tūkstančių kitų JAV pajėgų kareivių.

REKLAMA

Armijos rezervo pajėgų vadas generolas leitenantas Jamesas Helmly (Džeimsas Helmlis) laikraščiui pranešė, kad pagal naujuosius įsakymus bus mobilizuota daugiau kaip 10 000 kareivių, tarp jų ir kelis tūkstančius kitų rezervininkų, kurie praėjusį penktadienį buvo įspėti ruoštis Jungtinių Valstijų tarnybai.

Pentagono ir JAV Centrinės vadovybės, kuri kuruoja karines operacijas Persijos įlankoje, komentarų apie šį pranešimą iš karto nepavyko gauti.

REKLAMA
REKLAMA

Iki gruodžio 31 dienos į aktyviąją tarnybą jau buvo pašaukti beveik 54 000 Rezervo ir Nacionalinės gvardijos kareivių.

Į Persijos įlankos regioną siunčiami rezervo kareiviai prisijungs prie beveik 60 000 čia jau esančių JAV kareivių ir manoma, kad šiame regione dislokuotų JAV kareivių skaičius per artimiausias savaites gali išaugti du kartus.

Praėjusį penktadienį Pentagonas įsakė keliems 1-ojo Jūrų pėstininkų ekspedicinės grupės daliniams, turintiems 45 000 kareivių, persidislokuoti iš Kalifornijos į Persijos įlankos regioną. Artimiausiomis savaitėmis taip pat turėtų išvykti kiti jūrų pėstininkai iš Šiaurės Karolinos valstijoje esančios Kemp Ledžiuno bazės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Be to, Armija pradeda daugiau kaip 11 000 Džordžijos valstijoje įsikūrusios 3-osios pėstininkų divizijos kareivių, taip pat šimtų pionierių bei žvalgybos specialistų iš Vokietijos dislokavimą Persijos įlankoje. Šie nauji kariuomenės, karo lėktuvų bei laivų persiuntimai į Persijos įlanką skirti tam atvejui, jeigu prezidentas George'as W. Bushas (Džordžas V. Bušas) duotų įsakymą pradėti Irako invaziją.

"Reuters"-BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų