REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rusijos Valstybės Dūmos deputatas Vladimiras Nikitinas siūlo Kaliningrado srities deputatams atidžiau žiūrėti į Lietuvos ir Rusijos sienos sutarties nagrinėjimą ir jos ratifikavimą.

REKLAMA
REKLAMA

2002 metų gruodžio 19 dieną Valstybės Dūmos tarptautinių reikalų komitetas nusiuntė federalinio įstatymo projektą dėl dar 1997 metais pasirašytų sienos su Lietuva sutarčių ratifikavimo svarstyti komitetams ir deputatų susivienijimams. Pagal šią procedūrą srities administracijai ir dūmai nusiųsti laiškai, kuriuose prašoma iki vasario 1 dienos pateikti pastabų ir siūlymų dėl šių įstatymų projektų.

REKLAMA

Savo kreipimesi, išspausdintame ketvirtadienį (01.23) laikraštyje "Komsomolskaja pravda", V. Nikitinas atkreipia dėmesį į tai, kad "pateiktoje sienos sutartyje kai kurios akivaizdžios ir netiesioginės nuostatos mažų mažiausiai yra keistos".

Jis teigia, jog "kaip administracinė siena kažkodėl paimta linija, pažymėta kažkokiame 1963 metų Kaliningrado srities vykdomojo komiteto žemėlapyje".

V. Nikitinas mano, kad rengiant sutartį buvo apsikeista 410,8 hektaro dydžio ruožais. Todėl deputatai turi pareikšti nuomonę, ar šie mainai yra adekvatūs.

REKLAMA
REKLAMA

Jo nuomone, sutarties nuostatos "įtvirtina teritorijos perdalijimą anaiptol ne mūsų srities naudai".

"Mes prarandame didelę dalį Vištyčio ežero akvatorijos. Kitur pažymėtos sienos linijos Nemuno upe", - mano Rusijos Valstybės Dūmos deputatas ir ragina pateikti kritikos taip pat dėl kitų dokumento straipsnių.

"Ekspertų vertinimu, - pažymi V. Nikitinas, - daugiau kaip prieš penkerius metus sudarytuose tekstuose yra daug vienašališkų Rusijos nuolaidų. Tuo tarpu adekvačių Lietuvos žingsnių į tai mes iki šiol nematome".

V. Nikitinas atkreipia dėmesį į tai, jog "jeigu Valstybės Dūma neratifikuos sutarties kaip neatitinkančios Rusijos interesų, visas darbas bus pradėtas iš naujo atsižvelgiant į naują situaciją, naują istorinių faktų suvokimą".

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų