REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos lenkų rinkimų akcijos (LLRA) taryba antradienį nusprendė Vilniaus miesto savivaldybės taryboje prisidėti prie naują sostinės valdžią siekiančių išsirinkti socialdemokratų, socialliberalų, liberaldemokratų ir Lietuvos rusų sąjungos narių.

REKLAMA
REKLAMA

"Taryba nusprendė paremti penkių partijų koaliciją. Už tokį sprendimą balsavo 11 tarybos narių, 2 buvo prieš ir 2 susilaikė", - BNS pranešė LLRA pirmininkas Seimo narys Valdemaras Tomaševskis.

REKLAMA

LLRA taryba nepritarė anksčiau pasirašytam susitarimui sudaryti valdančiąją daugumą su dabartinio Vilniaus mero Artūro Zuoko liberalais.

Rinkimų koaliciją su moderniaisiais krikščionimis demokratais sudarę liberalai praėjusį gruodį vykusiuose savivaldybių tarybų rinkimuose iškovojo 18 mandatų iš 51. Prie jų ketino prisijungti šešis narius turintys konservatoriai.

Minėta dešiniųjų koalicija kartu su LLRA atstovais būtų turėjusi 30 balsų.

Lietuvos socialdemokratų partijos, Naujosios sąjungos (NS, socialliberalų), Liberalų demokratų partijos (LDP), Lietuvos rusų sąjungos ir LLRA dauguma savivaldybėje turės 27 balsus.

REKLAMA
REKLAMA

Iš viso sostinės savivaldybės taryboje yra 51 narys.

LSDP atstovai yra anksčiau patvirtinę, jog sieks Vilniaus mero posto. Kandidatu į šį postą jie yra įvardiję Vilniaus apskrities viršininką Gediminą Paviržį.

Antradienį G.Paviržis BNS patvirtino, jog sutiks kandidatuoti į sostinės merus, jeigu jam tai bus oficialiai pasiūlyta miesto tarybos posėdyje.

Vilniaus naujosios savivaldybės tarybos posėdis, kuriame bus renkamas meras, prasidės trečiadienį po pietų.

Balsavime dėl Vilniaus mero ketina dalyvauti ir tarybos nariais išrinkti parlamentarai Vladimiras Orechovas, Vasilijus Fiodorovas ir Eduardas Šablinskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tai gali tapti pretekstu apskųsti balsavimo rezultatus teismui.

Konstitucinis Teismas (KT) praėjusį gruodį išreiškė nuomonę, jog savivaldybių tarybų nariais išrinkti parlamentarai turi apsispręsti dėl gauto mandato iki pirmojo naujosios tarybos posėdžio.

KT konstatavo, jog Seimo narys negali būti vienu metu ir savivaldybės tarybos nariu.

Nepaisant tokio KT sprendimo, priimto po pernai gruodžio 22 dieną įvykusių savivaldybių tarybų rinkimų, Seimas nusprendė padaryti išimtį ir leisti parlamentarams dalyvauti pirmuose posėdžiuose.

REKLAMA

E.Šablinskas BNS sakė nenuogąstaująs, jog dėl jo dalyvavimo savivaldybės tarybos posėdyje gali būti kreiptasi į teismą.

"Tuomet bus proga teismui galutinai išaiškinti šią situaciją", - pažymėjo jis.

Galimybę kreiptis į teismą dėl balsavimo rezultatų mero rinkimuose svarsto tiek A.Zuoko šalininkai, tiek jo priešininkai.

Su savivaldybės tarybos nario pareigomis taip pat nesuderinamos ir apskrities viršininko pareigos.

G.Paviržis BNS teigė dėl mandato ketinąs apsispręsti po pirmojo Vilniaus savivaldybės tarybos posėdžio, priklausomai nuo balsavimo rezultatų.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų