REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kaune per specialią operaciją teisėsaugos pareigūnai trečiadienį (04.09) sulaikė kriminaliniais nusikaltimais įtariamą Kauno miesto savivaldybės tarybos narį Enriką Daktarą.

REKLAMA
REKLAMA

21 metų sulaikytasis yra Kauno nusikalstamo pasaulio autoritetu tituluojamo Henriko Daktaro, pravarde Henytė, sūnus.

REKLAMA

Bendrą tarptautinę operaciją su JAV specialiosiomis tarnybomis surengė Valstybės saugumo departamentas (VSD), Vilniaus apygardos prokuratūros ir Greitojo reagavimo rinktinės "Aras" pareigūnai.

Pasak VSD pranešimo, per operaciją dėl neteisėto narkotinių medžiagų ir suklastotos užsienio valiutos realizavimo į JAV sulaikyti trys Kauno gyventojai - Kauno miesto savivaldybės tarybos narys E. Daktaras, Lietuvos teisės universiteto pirmojo kurso studentas Mindaugas Česonis ir niekur nedirbantis Nerijus Šaronas. Pastarajam iškelta baudžiamoji byla dėl plėšimo nagrinėjama teisme.

REKLAMA
REKLAMA

Sulaikytųjų asmenų nusikalstamos veiklos tyrimą atlieka Vilniaus apygardos prokuratūra.

VSD pranešimu, savo ruožtu JAV pareigūnai sulaikė kelis asmenis, kurie JAV bandė realizuoti suklastotą valiutą ir greičiausiai sintetines narkotines medžiagas, gautas iš sulaikytųjų Kaune. Narkotines medžiagas tirs ekspertai.

Kaip BNS sakė Vilniaus apygardos prokuratūros vyriausiojo prokuroro pavaduotojas Irmantas Mikelionis, trečiadienio pavakarę sulaikytieji buvo tardomi.

Dėl narkotinių medžiagų platinimo iškelta baudžiamoji byla. E. Daktarą ir kitus du sulaikytuosius ketinama sulaikyti dviem paroms ir uždaryti į areštinę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pareigūnai įtaria, kad E. Daktaras, M. Česonis ir N. Šaronas ne pirmą kartą vertėsi narkotikų ir suklastotos valiutos platinimu.

E. Daktaras studijuoja Kauno technologijos universiteto Elektrotechnikos fakultete ir bendrovėje "Statybinių konstrukcijų sistemos" dirba vadybininku.

Jaunuolis ne kartą yra sakęs, kad tėvo biografija neturės neigiamos įtakos jo dalyvavimui miesto tarybos rinkimuose. E. Daktaro apsisprendimą dalyvauti politiniame gyvenime rėmė Seimo narys Vytautas Šustauskas, kurio vadovaujamos Lietuvos laisvės sąjungos sąraše miesto tarybos nariu ir buvo išrinktas E. Daktaras.

Ketvirtadienį naujoji miesto taryba, kurios narys yra sulaikytasis E. Daktaras, pradeda darbą.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų