REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nors karas Irake lyg ir baigėsi, konservatyviai nusiteikę jo šalininkai kyla į naują kovą su liberaliaisiais taikos rėmėjais.

REKLAMA
REKLAMA

Anonimai, finansuojantys interneto svetainę Celiberal.com, prieš karą pasisakiusias įžymybes vadina "celiberalais" (nuo angl. "celebrity liberal" - liberalioji įžymybė) ir skelbia juodąjį jų sąrašą.

REKLAMA

"Mes visomis išgalėmis stengiamės parodyti, kokie tie celiberalai yra iš tikrųjų: ištroškę pinigų, dviveidžiai elito atstovai, kurie nesąžiningai naudojasi populiarumu tam, kad skelbtų kontroversiškas savo pažiūras", - rašoma tinklalapyje.

"Norime, kad šie celiberalai žinotų, jog skelbdami savo kontroversišką nuomonę jie nekalba už visus amerikiečius. Kaip šią žinią perduosime celiberalams? Ogi paprasčiausiai liausimės pirkę ar nuomoję jų filmus, muzikos albumus, knygas ir gaminius ar paslaugas, kuriuos jie siūlo".

REKLAMA
REKLAMA

Tinklalapio savininkai neatsiliepė į naujienų agentūros AFP prašymą prisistatyti, kas tokie esą.

Tačiau kur kas aiškiau įvardijo prieš karą pasisakiusias žvaigždes, kurioms skiria savo kreipimąsi. Į juoduosius sąrašus pateko Alecas Baldwinas (Alekas Boldvinas), Barbara Streisand (Barbara Streisand), grupė "Dixie Chicks", Dustinas Hoffmanas (Dastinas Hofmanas), Edwardas Nortonas (Edvardas Nortonas), George'as Clooney (Džordžas Klūnis), Jane Fonda (Džein Fonda), Jennifer Aniston (Dženifer Aniston), Julia Roberts (Džulija Roberts), Madonna (Madona), Martinas Scorsese (Martinas Skorsezė), Martinas Sheenas (Martinas Šynas), Oliveris Stone'as (Oliveris Stounas), Richardas Gere'as (Ričardas Giras), Seanas Pennas (Šonas Penas) ir Susan Sarandon (Siuzan Sarandon). Tinklalapio šeimininkai ne tik pateikia ištraukas iš antikarinių jų pasisakymų, bet ir nurodo boikotuotinus produktus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Daugelis aktorių ir muzikantų skundžiasi, kad nepritarę karui, tapo boikotų taikiniais.Aktorius Martinas Sheenas teigia, jog kanalą NBC užplūdo televizijos žiūrovai, reikalaujantys, kad jis nebevaidintų seriale "Baltieji rūmai: valdžios godulys" (The West Wing), kuriame kuria prezidento vaidmenį.

Boikoto neišvengė ir kantri muziką grojančios "Dixie Chicks" merginos, nes viena jų pareiškė, kad jai gėda, jog jiedu su Jungtinių valstijų prezidentu George W.Bushu (Džordžu V.Bušu) yra kilę iš tos pačios Teksaso valstijos.

REKLAMA

Bene akivaizdžiausiais taikiniais tapo aktoriai Susan Sarandon ir Timas Robbinsas (Timas Robinsas), išbraukti iš turėjusių įvykti renginių dalyvių sąrašų. Seanas Pennas tvirtina dėl savo aktyvios antikarinės veiklos netekęs vaidmens filme.

Madonnai teko iškirpti kai kurias antikarinio vaizdo klipo scenas, o Dustinui Hoffmanui - atsisakyti kalbos, kurią jis ketino rėžti Los Andžele surengtame antikariniame forume.

Televizijos ir kino artistus vienijanti ekrano aktorių gildija netgi išplatino pareiškimą, kuriame paneigė, kad sudarant šį sąrašą dalyvavo ir filmavimo studijos.Nepaisant to, vargu ar įmanoma sutramdyti įsiaudrinusius tinklalapio šeimininkus, kurie ragina imtis boikotų.

AFP-BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų