REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Praėjusį penktadienį Vilniaus Koncertų ir sporto rūmuose įvyko septintasis tarptautinis Bušido-rings turnyras. Lietuvos rinktinė įrodė savo pajėgumą, nugalėjusi favorite laikytą Japonijos komandą, tačiau lemiamoje kovoje lietuvis pralaimėjo rusų sportininkui.

REKLAMA
REKLAMA

Atvažiavo stipriausi kovotojai

Į turnyrą buvo pakviestas šiuo metu stipriausias "Bushido pride" kovotojas iš Rusijos Fiodoras Emeljanenko. Penktadienio kovose dalyvavo ir pajėgūs Japonijos sportininkai.

REKLAMA

"Japonų kovotojai šiuo metu laikomi stipriausiais pasaulyje, - "VL Vakaro žinios" teigė Lietuvos bušido federacijos prezidentas Donatas Simanaitis. - Bijojau, kad kovos nesibaigtų keturi - nulis Japonijos kovotojų naudai".

"Bušido" lietuviškai

Turnyrą pradėjo lietuvių kova. Ringe susitiko Petras Markevičius ir Valdas Pocevičius. Po du raundus trukusios kovos teisėjai pergalę skyrė P.Markevičiui.

"Kovojau dėl savęs, siekiau pergalės, - sakė nugalėtojas. - Jei būčiau dirbęs žiūrovui, kova būtų gražesnė".

REKLAMA
REKLAMA

Antrojoje kovoje susitiko lietuvis Rokas Stambrauskas ir Pavelas Dolgovas iš Latvijos. Dviejų raundų nepakako išaiškinti nugalėtoją, todėl buvo skirtas papildomas, po kurio teisėjai pergalę skyrė latviui.

Japonų nesėkmė

Trečiojoje vakaro dvikovoje susitiko lietuvis Antanas Jazbutis ir japonas Hideo Tokoro. Šis sportininkas laikomas tikra kovų žvaigžde. Tačiau lietuvio visiškai negąsdino japono autoritetas - jis net nesiruošė pasiduoti šešiais metais vyresniam ir kur kas labiau tituluotam priešininkui.

H.Toro buvo netikėtas toks priešininko nusiteikimas. Po dviejų raundų teisėjai pelnytai pergalę skyrė lietuviui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Antrojoje komandinėje dvikovoje Lietuva-Japonija susitiko Mindaugas Smirnovas ir Naojuki Kotani. Japonijos kovotojas pristatytas kaip pasaulio Bušido-rings lyderis, iki šiol nepatyręs nei vieno pralaimėjimo.

Pirmi du kovos raundai baigėsi lygiosiomis, todėl buvo skirtas papildomas. Jis taip pat neišaiškino nugalėtojo. Teisėjų sprendimu kova baigėsi lygiosiomis.

Lietuviai prieš lenkus

Japonų kovotojų pasirodymus pakeitė Lietuvos bušido federacijos žvaigždės. Ringe susitiko Lietuvos turnyruose nepatyręs nei vieno pralaimėjimo Kęstutis Smirnovas ir daugkartinis Lenkijos karatė čempionas Mariušas Ligizinskis.

REKLAMA

K.Smirnovas, paskutines tris savo kovas baigęs mažiau nei per minutę, ir šį kartą nesugadino asmeninės statistikos. Jau pirmą minutę kova baigėsi skausmingu lietuvio veiksmu.

Kovoje dėl pereinamojo Lietuvos čempiono diržo susitiko dabartinis čempionas Mindaugas Kulikauskas ir Tadeušas Chilodinskis.

Dviejų raundų nepakako išsiaiškinti nugalėtujui, todėl buvo skirtas papildomas laikas. Galiausiai čempionu pripažintas M. Kulikauskas.

Svaidėsi necenzūriniais žodžiais

Turnyre buvo pristatyta naujovė - dvikova du prieš du. Susitiko Erikas Petraitis, Remigijus Morkevičius ir Takumi Jano bei Masakuzu Imanari. Tai buvo šansas reabilituotis japonų kovotojams, tačiau nuo pirmųjų minučių salėje pasigirdo švilpimas ir kandžios replikos.

REKLAMA

Jas iššaukė keista japonų kovotojo taktika. Atsigulęs ant nugaros jis badė pagauti R. Morkevičiaus koją, tačiau iš šono pats labiau priminė spardomą maišą. Tituluoti varžovai, jausdami aiškią lietuvių persvarą, ėmė akivaizdžiai vengti kovos. Po pasikeitimų jie nebenorėjo grįžti į ringą.

Kulminaciją veiksmas pasiekė antrajame raunde, kai japonų kovotojas nusprendė taisykles paaiškinti vienam iš lietuvių kovotojų asistentų.

Tai jis padarė originaliu būdu - rodydamas sulenktą ranką ir garsiai šaukdamas "Fuck you!" Lietuvaičiai, nesuprasdami tokių japonų kovos tradicijų, ilgai nelaukę šoko į ringą aiškinti savo nuomonės. Aistroms aprimus ir kovotojams apsikeitus įspėjimais, teisėjai skyrė lygiąsias.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ruso triumfas

Pagrindinė turnyro kova įvyko tarp lietuvio Egidijaus Valavičiaus ir ruso Fiodoro Emeljanenko. "Egidijau, nusivežk rusą dėvėtų mašinų pasižiūrėt", - marijampolietį kovotoją palaikė žiūrovai. Tačiau šūksniai truko neilgai. Antrame raunde rusas sugebėjo pasinaudoti E. Valavičiaus klaida ir pasiekti pergalę rankos laužimu.

"Nesijaučiu silpnesnis, tiesiog padariau klaidą", - "VL Vakaro Žinios" sakė E. Valavičius.

"VL Vakaro žinios"

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų