REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Melagių dieną Prezidentūroje apdovanoti humoristai, neišskiriant ir tų, kurie nevengia pasišaipyti iš paties prezidento ir jo komandos. Šventei paruoštame vidiniame Prezidentūroje kieme antradienį (04.01) stovėjo Kalėdų eglė, pievelėje buvo prismaigstyta vėjo malūnėlių ir popierinių gėlių, eksponuojami vienos Prezidentūros darbuotojos dukters piešti prezidento patarėjų šaržai.

REKLAMA
REKLAMA

Prezidentas Rolandas Paksas, pavadintas Prometėjumi, įeidamas per specialiai paruoštą sceną, visiems susirinkusiems paliepė laikytis "linksmai!". Visi prezidento patarėjai buvo pasivadinę graikų ir romėnų mitų personažais - Persefone tapo patarėja ryšiams su visuomene Ona Valiukevičiūtė, Priapu - patarėjas nacionalinio saugumo klausimais Remigijus Ačas, Poseidonu - patarėjas užsienio politikos klausimais Alvydas Medalinskas, Plutonu - patarėjas jaunimo ir socialinio aktyvumo klausimais Gintaras Šurkus ir kiti.

REKLAMA

Prezidento kanceliarijos vadovas Andrius Meškauskas, pavadintas Princu, perskaitė dekretą, kuriuo humoristai buvo apdovanoti atminimo medaliais su Prezidentūros atvaizdu. "Balandžio pirmosios dienos - visų teisybę sakančių ir niekad nemeluojančių dienos proga, už ypatingus nuopelnus skleidžiant rimtumą gimtinėje", - dekretą skaitė A. Meškauskas.

Šiuos medalius R. Paksas įteikė aktorei Reginai Varnaitei, TV humoristams Artūrui Orlauskui, Juozui Zavaliauskui, Vytautui Šerėnui, Gintarui Ruplėnui, Haroldui Mackevičiui, ŽAS dainininkui Linui Karaliui ir kitiems.

REKLAMA
REKLAMA

Labiausiai "susirūpinęs" atrodė A. Medalinskas, kuris baiminosi, kad prezidentas jo nesupainiotų su Algiu Dainavičiumi - "Melaginsku" iš laidos "Dviračio televizija".

Prezidento referentas Sigutis Jačėnas, pasivadinęs Seniu Sigučiu Skambučiu, paskelbė apie "įnešamą" pranešimą - du baltais chalatais vilkintys "medikai" ant neštuvų gulintį įnešė prezidento atstovą spaudai Rosvaldą Gorbačiovą, kuris susirinkusiuosius paragino linksmintus ir vaišintis.

Oreivystei netinkamas - nors ir saulėtas, tačiau vėjuotas - oras šiek tiek pakoregavo šventės scenarijų - į Didįjį Prezidentūros kiemą atvežtas oro balionas taip ir liko neišskleistas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

R. Paksas žurnalistams pasigyrė, kad jo šią dieną dar niekas neapgavo, nors jis pats savo žmoną Laimą ir sūnų Mindaugą rytą iš lovos prikėlė visa valanda anksčiau.

Prezidentas teigė spaudoje atradęs visus balandžio pirmosios pokštus ir apgailestavo, kad šį kartą juokų būta mažiau nei ankstesniais metais.

L. Paksienė pasiguodė nemokanti meluoti, todėl nieko neapgavusi.

Šventėje dalyvavę Prezidentūros darbuotojai ir žurnalistai buvo vaišinama arbata su romu, restorano "Stikliai" paruoštais maisto rinkinukais, karštu vynu.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų