REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nuosaikiųjų konservatorių sąjungos lyderis, Seimo narys Gediminas Vagnorius ragina prezidentą ir Vyriausybę pagal faktinį ekonomikos lygį laipsniškai didinti dirbtinai, jo nuomone, įšaldytą minimalią mėnesinę algą (MMA).

REKLAMA
REKLAMA

Antradienį (04.01) spaudos konferencijoje jis sakė, kad, pradėjus didėti minimaliai ir vidutinei darbuotojų algai, augtų įmonių ekonominė apyvarta ir kartu šalies iždas, pradėtų mažėti nedarbas.

REKLAMA

"Minimalios mėnesinės algos padidinimas ne tik pasitarnautų šalies ekonomikai, bet ir pagerintų išvargusioje visuomenėje socialinį klimatą ir taip sustiprintų pasitikėjimą Europos Sąjunga", - sakė G. Vagnorius. Dėl to jis ragino šiuos svarbius ir reikalingus socialinei ekonominei plėtrai sprendimus įgyvendinti neatidėliojant, nelaukiant referendumo išvakarių.

Nuosaikiųjų konservatorių sąjungos pirmininkas G. Vagnorius sakė, kad jau šiuo metu MMA galima būtų padidinti nuo 430 iki 480 litų. Iki kitų metų pradžios ekspremjeras siūlo padidinti MMA iki 550 litų.

REKLAMA
REKLAMA

G. Vagnorius apgailestavo, kad vienas iš svarbiausių socialinių ekonominių rinkos reguliavimo svertų - MMA rodiklis nebenaudojamas jau penkeri metai. Pagal faktinį ekonomikos lygį MMA, anot jo, jau galėjo siekti 550 litų per mėnesį.

"Neleistinai įšaldžius MMA, slopinama gyventojų perkamoji galia ir žlugdoma vidaus rinka, be to, su didele žala legalioms įmonėms skatinama kontrabanda ir šešėlinė ekonomika", - mano G. Vagnorius. Pasak jo, dėl nesuderinto su MMA neapmokestinamų pajamų didinimo dar labiau gilinami defliaciniai procesai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

"Visa tai mažina naujų darbo vietų atsiradimą ir slopina spartesnę visos ekonomikos plėtrą. Dėl vidaus rinkos plėtros žlugdymo daugelis šalies įmonių netenka didelės dalies užsakymų, o dirbantieji - darbo ir pajamų", - apgailestavo Nuosaikiųjų konservatorių sąjungos lyderis, Seimo narys G. Vagnorius.

ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų