REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Balandžio 1-osios Seimo plenarinis posėdis prasidėjo netradiciškai - parlamentarai, užuot tvirtinę darbotvarkę, pokštavo... Opozicinės Konservatorių frakcijos seniūno pavaduotojas Arvydas Vidžiūnas paprašė apsvarstyti Seimo Užsienio reikalų komiteto pirmininko Gedimino Kirkilo veiklą, kuris, anot jo, blogai koordinuoja šio komiteto darbą.

REKLAMA
REKLAMA

A. Vidžiūnui taip pat pasirodė įtartinas kitoks G. Kirkilo įvaizdis, nes jis, jo nuomone, pernelyg išbalęs, pasikeitė jo kavos gėrimo ir rūkymo įpročiai, o tai nesiderina su jo užimamomis rimtomis pareigomis.

REKLAMA

Seimo socialdemokratų frakcijos seniūnė Irena Šiaulienė gynė savo frakcijos narį nuo nepagrįstų kaltinimų, ragino opoziciją jį atsiprašyti, nes G. Kirkilas, anot jos, yra susikaupęs ir pasirengęs Seimo plenariniam posėdžiui.

Į bręstantį konfliktą taip pat įsitraukė Seimo Etikos ir procedūrų komisijos pirmininko pavaduotoja Dalia Teišerskytė. Komisijos vardu ji žadėjo apsvarstyti G. Kirkilo veiklą, kuris, anot jos, buvo "pagautas rūkantis tą begėdiškai kvepiančią pypkę".

REKLAMA
REKLAMA

Balandžio 1-osios pagrindinis personažas G. Kirkilas sakė, kad konservatoriai nepagrįstai kelia triukšmą ir kiršina tautą. Jis paaiškino, kad dirba ypatingą - prezidento įgaliotinio Kaliningrado sričiai darbą. Todėl, pasak G. Kirkilo, kartais tuo pačiu metu jis turi būti Kaliningrade, Seimo salėje, futbolo ir teniso aikštėse. Pasirodė, kad Seimo posėdžių salėje šalia Seimo Užsienio reikalų komiteto pirmininko G. Kirkilo patogiai įsitaisęs sėdi jo antrininkas...

Pokštas baigėsi tuo, kad G. Kirkilo antrininkas buvo išprašytas iš salės.

Po linksmos balandžio 1-osios įžangos parlamentarai pradėjo svarstyti antradienio Seimo plenarinio posėdžio darbotvarkėje numatytus klausimus.

Pokštais pasipiktinęs Seimo narys Julius Veselka pasiūlė juokaujančius parlamentarus išmesti iš salės ir už sugaištą darbo laiką sumažinti jiems atlyginimą.

ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų