REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Naujausio tyrimo duomenimis, Švedija atėmė iš Jungtinių Amerikos Valstijų "labiausiai pasaulyje įgudusios internautės" titulą.

REKLAMA
REKLAMA

JAV kompiuterijos milžinės "International Business Machines" ir Didžiosios Britanijos žurnalo "The Economist" ekonominių tyrimų padalinio "Economist Intelligence Unit" atliktas tyrimas taip pat parodė, jog kita Europos valstybė - Danija - taip pat naudojasi interneto teikiamais privalumais gerokai agresyviau nei JAV.

REKLAMA

Tarp 60 valstybių, dalyvavusių tyrime, pagal interneto naudojimo mastą sudarytame reitinge žemiausios pozicijos atiteko Azerbaidžanui ir Kazachstanui, surinkusiems atitinkamai 2,37 ir 2,52 punkto iš 10 galimų.

Švedija, praėjusiais metais surinkusi 8,32 punkto, šiais metais sustiprėjo iki 8,67 punkto. Jungtinių Amerikos Valstijų įvertinimas praktiškai nepakito ir 8,43 punkto surinkusi didžiausia pasaulyje rinka dalijosi trečiąją vietą su Nyderlandais ir Didžiąja Britanija.

REKLAMA
REKLAMA

Skirtumas tarp pirmųjų 14 reitingo vietų buvo nedidelis - visų šiose pozicijose atsidūrusių valstybių įvertinimai pigaus ryšio su internetu dėka viršijo 8 punktus. Be to, interneto plėtrą šiose valstybėse skatina gausus programinės įrangos pasirinkimas ir geros kokybės techninė parama, interneto plėtrą skatinantys įstatymai ir standartai, taip pat ir gyventojai, manantys, kad leisti laiką internete yra smagu ir įdomu.

"Lygiai Šiaurės-Vakarų Europoje, Šiaurės Amerikoje ir Australijoje yra maždaug vienodi", - pažymėjo IBM verslo vertės instituto vykdomasis direktorius Europoje Peteris Korstenas (Piteris Korstenas).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tarp pirmųjų 15 reitingo vietų nėra Prancūzijos ir Italijos, kurios pagal prisijungimo prie interneto ir interneto prigijimą tarp vartotojų ir verslo rodiklius atsidūrė "antroje lygoje". "Šios valstybės yra tarp atsiliekančiųjų ir tai kelia šiokį tokį nerimą", - pažymėjo P. Korstenas.

Didelės spartos ryšio su internetu namuose tinklą plėtojanti Pietų Korėja iš 21 vietos pašoko į 16 vietą, pralenkdama Prancūziją, Italiją, Taivaną, Naująją Zelandiją ir Belgiją.

ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų