REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Opozicinės Tėvynės sąjungos-konservatorių frakcijos Seime seniūnas Andrius Kubilius paragino vidaus reikalų ministrą Juozą Bernatonį atsistatydinti dėl ketinimų nušalinti policijos generalinį komisarą Vytautą Grigaravičių.

REKLAMA
REKLAMA

"Komisaras "kaltas" tuo, kad vidaus reikalų ministras nori jį atleisti", - pirmadienį (04.14) spaudos konferencijoje ironizavo A. Kubilius.

REKLAMA

Skandalas dėl galimo duomenų rinkimo apie aukščiausius šalies vadovus ir vidaus reikalų sistemos pareigūnus kilo praėjusią savaitę, vidaus reikalų ministrui Juozui Bernatoniui viešai pareiškus, kad tai buvo daroma su policijos generalinio komisaro V. Grigaravičiaus žinia.

V. Grigaravičius šį kaltinimą kategoriškai atmetė, tačiau premjeras ir vidaus reikalų ministras pasisakė už policijos generalinio komisaro pakeitimą. Vyriausybės sprendimas atidėtas iki to laiko, kai kaltinimų komisarui pagrįstumą ištirs specialiai sudaryta parlamentinė komisija.

REKLAMA
REKLAMA

Anot konservatoriaus, bandydamas atleisti V. Grigaravičių J. Bernatonis pateikė "keistą logiką" - esą policijos generalinis komisaras netinkamai prižiūrėjo, kaip policijos pareigūnai naudojosi Vidaus reikalų ministerijoje (VRM) esančia duomenų baze.

Tačiau, A. Kubiliaus nuomone, kyla klausimas, kiek šioje istorijoje yra paties generalinio komisaro "nuodėmių".

Jis sakė "paviršutiniškai" peržiūrėjęs teisės aktus, bet neradęs teisinės normos, nustatančios policijos generalinio komisaro atsakomybę už duomenų apsaugą. Anot A. Kubiliaus, dokumentai rodo, kad už duomenų apsaugą yra atsakingas Informatikos ir ryšių departamentas prie VRM.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

"Jei su duomenų apsauga yra kažkas blogai, už tai turėtų atsakyti Informatikos ir ryšių departamentas ir pats ministras", - teigė A. Kubilius.

Pasak parlamentaro, dėl šios istorijos kalčiausias yra pats vidaus reikalų ministras J. Bernatonis, todėl jam pačiam derėtų pasitraukti iš pareigų.

"Neįsivaizduoju, kaip Juozas Bernatonis galės toliau vadovauti Vidaus reikalų ministerijai", - sakė A. Kubilius.

A. Kubilius taip pat sakė, kad ir prezidentas Rolandas Paksas turėtų pasiaiškinti, kodėl, kaip buvo teigiama žiniasklaidoje, ragino V. Grigaravičių atsistatydinti, nelaukdamas įrodymų apie kokią nors tariamai neteisėtą komisaro veiklą.

REKLAMA

Ketinimai nušalinti V. Grigaravičių sukėlė didelį atgarsį visuomenėje. Šeštadienį Vilniuje prie Prezidentūros į nesankcionuotą akciją susirinkę keli tūkstančiai žmonių, be kita ko, reikalavo grąžinti V. Grigaravičių į generalinio komisaro pareigas, nuo kurių jis yra laikinai nušalintas iki VRM atliekamo tarnybinio tyrimo išvadų.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų