REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Referendumas dėl Lietuvos įstojimo į Europos Sąjungą būtų laikomas įvykusiu ir dauguma jo dalyvių balsuotų už Lietuvos ateitį vieningoje Europoje, jei balsavimas vyktų šį savaitgalį.

REKLAMA
REKLAMA

Tai rodo apklausa, kurią kovo 13-16 dieną atliko visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų bendrovė "Vilmorus". Per reprezentatyvų tyrimą apklausta 1016 žmonių.

REKLAMA

Į klausimą, ar dalyvautų referendume dėl įstojimo į ES, jeigu jis būtų rengiamas artimiausią sekmadienį, tikrai dalyvausią atsakė 55 proc. apklaustųjų. Dar 20,7 proc. respondentų teigė, kad tikriausiai dalyvaus, 14,6 proc. teigė nežiną, 5,4 proc. teigė tikriausiai nedalyvausią, ir 4,3 proc. tikrai nedalyvaus.

Apklausos duomenimis, už įstojimą į ES pasisako 65,6 proc. respondentų, 13,3 proc. yra prieš, 21,2 proc. - neapsisprendę.

REKLAMA
REKLAMA

Tarp respondentų, kurie apsisprendę tikrai ir tikriausiai dalyvausią referendume, už šalies narystę ES balsuotų 78,8 proc., prieš - 10,3 proc., neapsisprendę 10,9 proc. apklaustųjų.

Seimo sprendimu, privalomasis referendumas dėl Lietuvos narystės ES vyks gegužės 10-11 dieną. Referendumas bus laikomas įvykusiu, jeigu jame dalyvaus daugiau kaip 50 proc. registruotų rinkėjų. Referendumui teikiama nuostata laikoma priimta, jeigu už ją balsuos daugiau kaip pusė dalyvavusių rinkėjų.

"Esu linkęs pasitikėti respondentų teiginiais dėl to, kaip jie balsuos. Atsargiau vertinčiau respondentų teiginius dėl ketinimo dalyvauti referendume. Žmonės gali neatvykti balsuoti dėl daugelio priežasčių, todėl didelio jų nusiteikimo dalyvauti nepervertinčiau", - BNS ketvirtadienį (04.03) sakė apklausą atlikusios bendrovės "Vilmorus" vadovas sociologas Vladas Gaidys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Per praėjusius prezidento ir savivaldybių tarybų rinkimus Lietuvoje buvo užregistruota 2,7 milijono rinkėjų. Pastarųjų apklausų duomenimis, įstojimą į ES remia vidutiniškai du trečdaliai Lietuvos gyventojų.

Už narystę ES jau pasisakė Maltos ir Slovėnijos gyventojai, balandžio 12 dieną dėl šalies ateities apsispręs vengrai.

Lietuva ketina tapti visateise organizacijos nare 2004 metų gegužės 1 dieną.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų