REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Po dviejų iš vienuolikos planuojamų etapų Vokietijos ilgų nuotolių žiedinių automobilių lenktynių pirmenybių lyderiu "SP10" klasėje tapo lietuvis Vytautas Venskūnas.

REKLAMA
REKLAMA

Antrus metus startuojantis garsios Vokietijoje Edgaro Dioreno komandos sudėtyje, V. Venskūnas šį sezoną pradėjo ypač sėkmingai. Kovo mėnesį Niurburgringo trasoje vykusiose čempionato atidarymo pusketvirtos valandos trukmės lenktynėse tarp beveik 150 startavusių sportininkų lietuvis finišavo 23-ias absoliučioje įskaitoje ir antras savo klasėje. Palyginti su praėjusių metų rezultatais, geriausias vieno rato įveikimo laikas sutrumpėjo beveik 15 sekundžių, o greičiau finišą pasiekė tik galingesniais automobiliais lenktyniavę varžovai.

REKLAMA

Dar palankiau V. Venskūnui ir jo ekipažo draugui Klausui Hannui (Klausui Hanui) susiklostė antrasis žiedinių lenktynių čempionato etapas. Su automobiliu "Porsche 993", kurio 3,0 litrų darbo tūrio variklio pajėgumas siekia beveik 400 AG, jie sugebėjo aplenkti netgi kai kuriuos galingesnius automobilius: tapo nugalėtojais savo klasėje ("SP10") ir užėmė 15-ąją vietą absoliučioje įskaitoje.

Šis lietuvio rezultatas ypač sudėtingame Niurburgringo žiede, dažnai vadinamame "Žaliuoju pragaru" (25 km trasa įrengta kalnuotoje vietovėje, todėl labai dažnai keičiasi oro sąlygos - BNS), atkreipė ne tik automobilių sporto specialistų, bet ir Vokietijos žiniasklaidos dėmesį.

REKLAMA
REKLAMA

Oficialioje lenktynių nugalėtojų apdovanojimo ceremonijoje V. Venskūnui teko ne tik pačiam duoti interviu, bet ir aiškinti, ką simbolizuoja užrašas WITFOR ant jo bolido kėbulo. Sportininkas juokavo, jog jautėsi tarsi "Oskarų" įteikimo ceremonijoje ir turėjo per keletą minučių pristatyti rugpjūčio 27-29 dieną Vilniuje vyksiantį pasaulinį informacinių technologijų forumą WITFOR bei pagrindinį jo mecenatą "Hewllet-Packard". Niurbugringo trasoje V. Venskūnas startavo gavęs būtent šios kompanijos paramą.

Trečiasis Vokietijos ilgų nuotolių žiedinių lenktynių čempionato etapas vyks balandžio 12 dieną.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų