REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus apygardos administracinis teismas penktadienį (04.25) patenkino sostinės tarybos narių Algimanto Vakarino ir Kęstučio Masiulio prašymą ir nutarė kreiptis į Konstitucinį Teismą dėl dviprasmiškai vertinamų teisės aktų nuostatų, kurios kelia abejonių naujojo mero Gedimino Paviržio ir jo pavaduotojo Juozo Imbraso išrinkimo teisėtumu.

REKLAMA
REKLAMA

Administracinės bylos, kurioje pareiškėjai prašo G. Paviržio bei J. Imbraso įgaliojimus pripažinti negaliojančiais, nagrinėjimas sustabdytas iki to momento, kol bus paskelbtas Konstitucinio Teismo nutarimas.

REKLAMA

Balandžio 9-ąją Vilniaus meru išrenkant 62 metų socialdemokratą G. Paviržį, posėdyje dalyvavo trys Seimo nariai: socialliberalai Vasilijus Fiodorovas ir Eduardas Šablinskas bei Lietuvos rusų sąjungos atstovas Vladimiras Orechovas, nors Konstitucinis Teismas prieš tai savo nutarime buvo išaiškinęs, ką reiškia Konstitucijoje įtvirtintas dvigubo mandato draudimo principas.

Be to, G. Paviržis rinkimų dieną formaliai dar buvo ir Vilniaus apskrities viršininkas, nes Vyriausybės nutarimas dėl jo atleidimo pareigų dar nebuvo paskelbtas "Valstybės žiniose".

REKLAMA
REKLAMA

Vilniaus apygardos administracinis teismas penktadienį nepanaikino balandžio 15 dieną priimtos nutarties, kuria iki bylos nagrinėjimo pabaigos sustabdė mero G. Paviržio ir jo pavaduotojo J. Imbraso įgaliojimus.

Kaip žurnalistams po teismo posėdžio sakė Vilniaus miesto tarybos narys Vitas Karčiauskas, ateinantį trečiadienį opozicijos iniciatyva kviečiamas tarybos posėdis, kuriame gali būti surengti pakartotiniai mero rinkimai.

ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų