REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo liberaldemokratai teigia, kad vidaus reikalų ministras Juozas Bernatonis nesusitvarko su savo darbu, tačiau aiškiai nepasako, ar ministras turėtų atsistatydinti.

REKLAMA
REKLAMA

"Vidaus reikalų ministerijoje yra didžiulė netvarka, už kurią yra atsakingas vidaus reikalų ministras J. Bernatonis, kuris nesugeba susitvarkyti savo kieme", - penktadienį (04.25) Seime surengtoje spaudos konferencijoje sakė Seimo liberaldemokratų frakcijos seniūno pavaduotojas Henrikas Žukauskas.

REKLAMA

Paklaustas, ar vidaus reikalų ministras turėtų atsistatydinti, liberaldemokratas išvengė tiesaus atsakymo ir pareiškė, kad tai yra valdančiosios daugumos reikalas. Liberaldemokratai nepriklauso valdančiajai daugumai, tačiau nėra pasiskelbę opozicine frakcija.

"Mūsų įsitikinimu, santykius valdančioji dauguma turėtų išsiaiškinti savo viduje ir tik tada pateikti visuomenei savo sprendimą", - sakė H. Žukauskas.

Parlamentaro teigimu, dvi savaites besitęsiantis neteisėto duomenų rinkimo skandalas turėtų būti kuo greičiau užbaigtas, nes iki gegužės 10-11 dieną vyksiančio referendumo dėl Lietuvos stojimo į Europos Sąjungą liko tik dvi savaitės.

REKLAMA
REKLAMA

Šią savaitę Seimo laikinoji tyrimo komisija, kuriai vadovauja parlamentinio Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininkas, socialdemokratas Aloyzas Sakalas, konstatavo, kad J. Bernatonio teiginiai, esą policijos generalinis komisaras Vytautas Grigaravičius toleravo neteisėtą duomenų rinkimą apie aukščiausius šalies pareigūnus, nepasitvirtino.

Komisija taip pat nusprendė, kad VR ministro įsakymas dėl policijos generalinio komisaro nušalinimo nuo pareigų neturi pakankamo teisinio pagrindo.

Dar prieš paskelbiant parlamentinės tyrimo komisijos išvadas, premjeras Algirdas Brazauskas sutaikė J. Bernatonį ir V. Grigaravičių, kuris buvo sugrąžintas į pareigas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Seimo pirmininkas, Naujosios sąjungos (socialliberalų lyderis) Artūras Paulauskas bei parlamentinė opozicija pareikalavo J. Bernatonio, bei, kaip manoma, duomenų rinkimo skandalą inicijavusio VRM sekretoriaus Jono Liaudansko atsistatydinimo.

Liberaldemokratų įsitikinimu, laikinoji Seimo komisija savo darbo neatliko iki galo.

"Jos išvadose nėra atsakyta, ar vykdytas aukščiausių pareigūnų sekimas buvo aiškiai kažkieno užsakytas, ar tai tebuvo pačių operatyvinių darbuotojų iniciatyvos rezultatas", - sakė H. Žukauskas.

Liberaldemokratai taip pat išreiškė susirūpinimą, "ar šiandien pilietis Lietuvoje gali jaustis saugus, kai jis nėra apsaugotas nuo neteisėto domėjimosi jo asmeniu ar jo šeimos nariais".

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų