REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rusijos dujų koncerno "Gazprom" vadovaujamas konsorciumas penktadienį (04.11) pervedė 80 mln. litų - dalį kainos - už jo perkamą termofikacinę Kauno elektrinę.

REKLAMA
REKLAMA

Kitą savaitę elektrinė perims 10 mln. litų "Kauno energijos", parduodančios elektrinę šilumos įmonės, skolą bendrovei "Lietuvos dujos" ir po šios finansinės operacijos jėgainės pirkėjai bus sumokėję pirmąją suderėtos sumos dalį - iš viso 90 mln. litų.

REKLAMA

Pasak konsorciumo įgaliotinio, "Dujotekanos" generalinio direktoriaus Raimundo Paliuko, pervesti pinigus per 5 darbo dienas po sutarties pasirašymo, sutrukdė techninės priežastys.

"Gazprom" ir jo partneriai - "Dujotekanos" ir JAV "Clement Power Venture" - už elektrinę yra įsipareigojęs sumokėti 116,5 mln. litų ir investuoti ne mažiau kaip 400 mln. litų. Likusi už Kauno elektrinę suderėtos sumos dalis - 26,5 mln. litų, pagal sutartį bus sumokėta iki šių metų pabaigos.

REKLAMA
REKLAMA

"Gazprom" priklauso 99 proc. elektrinę valdančios bendrovės "Kauno termofikacinė elektrinė" akcijų, o kitoms dviem konsorciumo partnerėms - po 0,5 proc. Iki šių metų gruodžio visi trys partneriai "Kauno termofikacinės elektrinės" akcijas pasidalins proporcingai savo įnašams: "Gazprom" atiteks 51 proc., "Dujotekanai" - 24 proc., "Clement Power Venture" - 25 proc. akcijų.

Elektrinę valdysiančioje bendrovėje "Gazprom" atsakys už gamtinių dujų tiekimą, "Clement Power Venture" - už elektrinės išplėtimą ir modernizavimą, "Dujotekana" - už jėgainės eksploatavimą ir efektyvią veiklą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Didžioji už Kauno elektrinę gaunamos sumos dalis - apie 70 mln. litų - bus panaudota "Kauno energijos" skoloms dengti. Likusius pinigus ketinama investuoti į vamzdynų, trasų atnaujinimą, katilines.

Įstatiniame 118,310 mln. litų "Kauno energijos" kapitale Kauno miesto savivaldybei priklauso kontrolinis 85,21 proc. akcijų paketas. Nors pastaruosius porą metų energetikos bendrovė dirbo pelningai, tačiau to neužtenka įsiskolinimams dengti bei investuoti, todėl buvo nuspręsta parduoti Kauno elektrinę.

ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų