REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Penktadienį (04.11) Vyriausybė, kol nebaigtas tyrimas, nesiryžo siūlyti iš policijos generalinio komisaro pareigų atleisti Vytautą Grigaravičių ir į jo vietą skirti Valstybės sienos apsaugos tarnybos vadą Algimantą Songailą.

REKLAMA
REKLAMA

Po maždaug valandą trukusio šio klausimo svarstymo Vyriausybė prezidentui Rolandui Paksui nutarė kol kas neteikti atitinkamo projekto. Vyriausybei svarstant generalinio komisaro keitimo klausimą, penktadienį jos prieigose su plakatais "Premjere, atsipeikėk" ir panašiais piketavo keletas jaunuolių.

REKLAMA

Po uždaro Vyriausybės posėdžio A. Brazauskas pareiškė, kad V. Grigaravičius nesugebėjo užtikrinti įstatymų laikymosi ir žmogaus teisių gerbimo. Pasak Vyriausybės vadovo, policijos pareigūnai, naudodamiesi Vidaus reikalų ministerijos duomenų baze, neteisėtai rinko duomenis apie aukščiausius šalies asmenis - prezidentus Valdą Adamkų ir Rolandą Paksą, Seimo pirmininką Artūrą Paulauską bei apie jį patį, artimuosius.

Dalies visuomenės, taip pat teisėsaugos institucijų nepasitenkinimą sukėlė skandalas, per kurį vidaus reikalų ministras Juozas Bernatonis V. Grigaravičių viešai apkaltino neteisėtu nurodymu rinkti informaciją apie aukštus vidaus reikalų sistemos pareigūnus bei politikus. Ketvirtadienį neeilinėje atestacijoje atsisakius dalyvauti V. Grigaravičiui, Vidaus reikalų ministerijos sekretoriaus Jono Liaudansko vadovaujama atestacijos komisija neigiamai įvertino administracinius nušalintojo sugebėjimus ir pasiūlė jį perkelti į žemesnes pareigas kriminalinėje policijoje.

REKLAMA
REKLAMA

46 metų V. Grigaravičius policijos generaliniu komisaru buvo paskirtas 2001-ųjų vasario 1 dieną, per tarnybos laikotarpį buvo daug kartų skatintas, taip pat yra apdovanotas Vyčio Kryžiaus 5-ojo laipsnio ordinu.

Realiausiam kandidatui į policijos generalinio komisaro vietą A. Songailai yra 47 metai. 1977 metais jis baigė Kauno miesto VRM vidurinę milicijos mokyklą, vėliau - VRM Minsko aukštosios mokyklos Vilniaus fakultetą. 1991 metų birželį jis tapo Šiaulių miesto policijos komisariato vyriausiojo komisaro pavaduotoju vidaus tarnybai, vėliau dirbo Šiaulių miesto policijos komisariato vyresniuoju komisaru, Šiaulių miesto vyriausiojo policijos komisariato vyriausiuoju komisaru.

Nuo 1998 metų rugpjūčio A. Songaila buvo paskirtas vyriausiuoju pasienio policijos komisaru, o nuo 2001 metų kovo - Valstybės sienos apsaugos tarnybos vadu. Jis prezidento yra apdovanotas Vyčio Kryžiaus 4-ojo laipsnio ordinu.

ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų