REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos futbolo rinktinės pergalė prieš škotus rezultatu 1:0 labai nudžiugino ir garsius šalies politikus, kurie neabejoja, kad Lietuvos rinktinė užims antrąją vietą pogrupyje.

REKLAMA
REKLAMA

Kauno S.Dariaus ir S.Girėno stadione rungtynes stebėjo įtakingi šalies politikai. Jie sakė, jog yra labai patenkinti mūsų rinktinės pasirodymu.

REKLAMA

Rungtynes stadione stebėjo šalies prezidentas Rolandas Paksas, jo patarėjai ir atstovas spaudai, Vyriausybės kancleris Antanas Kaminskas, krašto apsaugos ministras Linas Linkevičius, parlamentaras, Lietuvos futbolo federacijos viceprezidentas Gintautas Babravičius, sėdėję vienoje ložėje su Vokietijos futbolo rinktinės treneriu Rudžiu Fėleriu.

R.Paksas - aistringas sirgalius

Prezidento atstovas spaudai Rosvaldas Gorbačiovas "VL Vakaro žinios" sakė, jog R.Paksas nuoširdžiai džiaugėsi po kiekvieno mūsiškių prie varžovų vartų sukurto pavojingo momento. Prezidentas pašokdavo iš vietos, suplodavo delnais su šalia jo sėdinčiais politikais. Visų rungtynių metu jis laidė replikas ir ragino mūsiškius veržtis į ataką.

REKLAMA
REKLAMA

R.Paksui nekilo abejonių dėl abejotino 11 m baudinio, skirto pargriuvus Dariui Maciulevičiui. Būtent po šios škotų pražangos Tomas Ražanauskas įmušė pergalingą įvartį. Kadangi prezidentas rungtynes stebėjo stadione ir nematė epizodo pakartojimo, jam viskas atrodė teisinga.

Pasak R.Gorbačiovo, prezidentas rungtynes stebėjo ne kaip oficialus asmuo, o kaip futbolo aistruolis. Jis ypač žavėjosi didvyriškai vartus gynusiu Gintaru Stauče ir įvartį įmušiu T.Ražanausku. R.Paksas mano, jog Lietuvos rinktinės žaidimas pagerėjo, pakeitus trenerį, nes po kiekvieno šoko žaidėjai žaidžia geriau.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Prezidentas tikisi, jog Lietuva pogrupyje užims bent jau antrąją vietą, nes puikiai žaidė jau antras rungtynes (praėjusį šeštadienį Lietuva 1:1 sužaidė su pasaulio vicečempione Vokietija).

Gėrė konjaką

Kartu su prezidentu rungtynes stebėjęs jo patarėjas užsienio politikos klausimais Alvydas Medalinskas "VL Vakaro žinios" sakė, jog pergalė buvo atšvęsta kukliai - prezidento palyda su R.Paksu išgėrė tik po konjako taurę.

A.Medalinskas neslėpė, jog visi oficialūs asmenys už Lietuvos rinktinę sirgo "kaip žmonės", nes "atvažiavom atsipalaiduoti, o ne paploti su "šlipsiukais". Jam kolegos netgi pasakę, kad jis pernelyg šaukęs ir raginęs lietuvius atakuoti.

REKLAMA

A.Medalinsko nuomone, pirmas kėlinys buvo nuobodokas, o antras - linksmesnis. Prezidento patarėjas džiaugėsi, jog teisėjas nepaskyrė baudinio į mūsų vartus, kai škotas simuliavo pražangą. Politikas sakė, jog nuolat lankosi stadione, tačiau atrankos į pasaulio čempionatą cikle buvo "praradęs apetitą", nes rungtynės vykdavo "į mūsų vartus". Jis, dirbdamas Anglijoje, netgi stebėjęs rungtynes "Čelsio" stadione.

Kancleris šnekino R.Fėlerį

Vyriausybės kancleris A.Kaminskas "VL Vakaro žinios" sakė, jog Lietuvos rinktinė antrą mačą iš eilės rungtyniavo "pakeitusi žaidimo bruožą ir veidą". Jam mūsiškiai imponavo tuo, jog rungtyniavo aktyviai ir "neužsidarė aklinoje gynyboje".

REKLAMA

Didžiausią įspūdį per pastarąsias dvejas rungtynes jam paliko Saulius Mikalajūnas ir T.Ražanauskas. Kancleriui neatrodė, jog į škotų vartus skirtas 11 m baudinys buvo abejotinas.

A.Kaminskas sakė rungtynių pertraukos metu keliais žodžiais persimetęs su Vokietijos rinktinės treneriu R.Fioleriu, kuris labai gyrė Lietuvos žaidimą tiek šiose, tiek praėjusiose rungtynėse.

Vyriausybės kancleris, kuris į stadioną ateina visada, kai tik turi laiko, sakė, jog Lietuva turi geras galimybes užimti antrąją vietą grupėje, tačiau tai daugiau priklausys nuo abiejų Vokietijos ir Škotijos tarpusavio rungtynių. Pasak jo, Lietuva puikiai pradėjo žaisti ne tik todėl, jog pasikeitė treneris, bet ir todėl, kad futbolininkai pasitiki savimi, daugiau leidžiama žaisti jauniems žaidėjams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

L.Linkevičius nešventė dėl darbo

Rungtynes stadione stebėjęs krašto apsaugos ministras L.Linkevičius sakė labiausiai patenkintas ne rinktinės žaidimu, o rezultatu. Jis stengiasi nuolat stebėti futbolo varžybas "gyvai", ir net stebėjo 2000 m. Europos futbolo čempionato rungtynes Belgijoje.

Tiesa, jis gana santūriai vertina mūsų rinktinės galimybes užimti antrąją vietą pogrupyje. "Tai būtų didelė sėkmė", - sakė jis.

Ministro nuomone, pagrindinė lietuvių sėkmės priežastis - nusiteikimas varžyboms, entuziazmas. Jis pripažino, jog Lietuva rungtynėse su Vokietija atrodė geriau. Mače su škotais jam labiausiai patiko T.Ražanauskas, tačiau ministras mano, jog Edgaro Jankausko nuvertimas ant žolės buvo labiau vertas 11 m baudinio nei pražanga prieš D.Maciulevičių.

L.Linkevičius pergalės nešventė, nes prisiminė, jog "ant rytojaus reikės eiti į darbą". Pasak jo, gal kitaip būtų, jei rungtynės būtų vykusios savaitgalį.

"VL Vakaro žinios"

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų