REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

JAV federalinio iždo banko pirmininkas Alanas Greenspanas (Alenas Grinspenas) pareiškė sutiksiąs su pasiūlymu pasilikti šiose pareigose dar vienai kadencijai.

REKLAMA
REKLAMA

Antradienį JAV prezidentas George’as W. Bushas (Džordžas V. Bušas), atsakydamas į žurnalistų klausimus, pareiškė, kad A. Greenspanas turi pasilikti savo poste dar vienai kadencijai. Dabartinė 4 metų A. Greenspano kadencija baigiasi 2004 metų birželio 20 dieną. Tai jau ketvirtoji jo kadencija šiose pareigose. Pirmą kartą A. Greenspanas į šį postą buvo paskirtas 1987 metų rugpjūčio 11 dieną.

REKLAMA

Trečiadienio rytą Baltųjų rūmų spaudos sekretorius Ari Fleischeris (Aris Fleišeris) buvo paklaustas, ar nori A. Greenspanas pasilikti savo poste penktajai kadencijai. "Tai klausimas, kurį jūs turite užduoti ponui Greenspanui, - atsakė spaudos sekretorius. - Aš negaliu kalbėti už jį".

Trečiadienio vakare A. Greenspanas pareiškė: "Jei prezidentas paskirs mane ir Senatas pritars jo pasirinkimui, būčiau pasiryžęs tarnauti. Prezidentas šio klausimo su manimi nesvarstė, tačiau esu labai jam dėkingas už pasitikėjimą..."

Jei A. Greenspanas pasiliks Federalinio iždo banko pirmininko pareigose penktą kadenciją, jis bus ilgiausiai šiame poste išbuvęs vadovas. Iki šiol ilgiausiai šį darbą dirbo Williamas McChesney Martinas (Viljamas Makčesnis Martinas) - nuo 1951 metų balandžio iki 1970 metų sausio.

“Reuters”-ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų