REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Valstybės Dūmos tarptautinių reikalų komitetas absoliučia balsų dauguma nusprendė rekomenduoti Rusijos parlamento žemiesiems rūmams ratifikuoti Rusijos ir Lietuvos valstybinės sienos sutartį, taip pat sutartį dėl išskirtinės ekonominės zonos ir žemyninio šelfo Baltijos jūroje atribojimo.

REKLAMA
REKLAMA

Tai ketvirtadienį (04.24) žurnalistams pareiškė komiteto pirmininkas Dmitrijus Rogozinas. Jis pridūrė, kad diskusija šiuo klausimu buvo ilga ir sunki.

REKLAMA

D. Rogozino nuomone, ne mažiau sunkus bus svarstymas ir Valstybės Dūmos plenariniame posėdyje, numatytame gegužės 21 d. "Tiek dokumentų ratifikavimo šalininkų, tiek priešininkų argumentai pakankamai svarūs", - teigė jis. Anot jo, abejonių kelia daugybė nesureguliuotų problemų, iškilusių iširus Sovietų Sąjungai. Jos taip pat susijusios ir su administracinių sienų virtimo valstybinėmis padariniais. Pasak D. Rogozino, ypač daug pretenzijų buvo reiškiama dėl to, kad Lietuvoje iki šiol nepanaikintas SSRS okupacijos padarytos žalos atlyginimo įstatymas.

REKLAMA
REKLAMA

D. Rogozinas pranešė, kad komitetas rekomendavo Valstybės Dūmai pritarti ratifikavimui, kartu priimant nutarimą, kuriame bus išdėstyti visi ginčijami klausimai. "Pagrindinis akcentas bus toks - šalys privalo tiksliai laikytis įsipareigojimų dėl Kaliningrado tranzito", - sakė jis. "Taip pat bus duotas signalas Lietuvos Seimui, jog Valstybės Dūma tikisi, kad "Okupacijos įstatymas" bus dezavuotas, kadangi jis yra nedraugiškas", - baigdamas pabrėžė Dūmos komiteto pirmininkas.

ITAR-TASS-ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų