REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Po metų pertraukos gegužės 1-2 dienomis Vilniuje vyks trečiasis didžiausias Lietuvoje mados renginys "Mados infekcija".

REKLAMA
REKLAMA

Pasak renginio organizatorių, Lietuvoje labai trūksta mados festivalių, tad norima išsaugoti 1999 ir 2001 m. įgyvendintą idėją pristatyti garsių ir debiutuojančių mados kūrėjų, svečių iš užsienio drabužių kolekcijas. Mados renginių, pasak organizatorių, ypač ištroškę sostinės žiūrovai, tačiau rengti madų pristatymus dukart per metus "Mados infekcijos" organizatoriams esą per brangu.

REKLAMA

Pasak renginio prodiuserės Renatos Mikailionytės, nuo ankstesnių "Mados infekcijų" šiemetinė skirsis dideliu mastu ir nauja kokybe. Du kartus Šiuolaikinio meno centre vykęs renginys šįmet okupuos duris atveriantį sostinės sporto ir pramogų kompleksą "Forum Palace". Šių rūmų koncertų salėje bus įrengtas 14 metrų podiumas, o renginį galės stebėti apie 1 tūkstantį žiūrovų.

Žiūrovams bus pristatoma 15 originalių kolekcijų, kurias lydės specialiai joms sukurtos vaizdo ir garso instaliacijos didžiulėje naujoje erdvėje.

REKLAMA
REKLAMA

Tarp 22 renginio dalyvių - bene garsiausia iš renginio dizainerių Sandra Straukaitė, taip pat Jolantos Rimkutės ir Ievos Ševekovaitės duetas, nemažai Vilniaus dailės akademijos Kostiumo dizaino katedros studentų. Bene labiausiai intriguoti žiūrovus turėtų drabužių modeliuotojų ir dailininkų duetai: Ramunė Strazdaitė ir Vilmantas Marcinkevičius, Sonata Bylaitė ir Vitalijus Čepkauskas-Vitalis bei Julianas Fedas ir Tadas Gutauskas, su drabužių kolekcijomis derinsiantys meno objektus.

Į Vilnių atvyksta Niujorke ir Maskvoje gyvenanti ispanų kilmės dizainerė Kira Sakarelo (Kira Sacarello), taip pat garsus dizaineris Andrejus Bartenevas ir dviejų merginų kūrybinis duetas "Aloe" iš Rusijos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak renginio idėjos autorės S. Straukaitės, pirmą dieną ji rodys baltą vasaros drabužių kolekciją iš lietuviškos medvilnės, pjaustytos lazeriu. Ši kolekcija jau demonstruota Rusų mados savaitėje Maskvoje ir Kijeve. Antrą renginio dieną modeliuotoja rodys žiemos kolekciją, kurios dar niekur nėra pristačiusi.

J. Rimkutė ir I. Ševekovaitė pasirodys kiek netikėtu stiliumi. Ryškiaspalvę jų kolekciją sudaro 25 modeliai, inspiruoti 9-ojo dešimtmečio mados ir vadinami faktūriniais ir konstruktyviais eksperimentais iš lino audinių.

REKLAMA

Tarp dalyvių bus ir negirdintis dizaineris Giedrius Šarkauskas, kuriantis originalius, klasikinius ir modernius drabužius tik iš lino. Jis pristatys ketvirtą lino kolekciją "Ugnis" iš gamtos reiškinių pavadinimo serijos.

Per vieną vakarą su pertrauka numatoma demonstruoti po 7-8 kolekcijas. Kolekcijų rodymo metu plokšteles suks didžėjai. Renginio dienomis po kolekcijų pristatymų visi susirinkusieji bus kviečiami dalyvauti specialiuose "Mados vakarėliuose".Renginį iš "Forum" Palace" rūmų transliuos TV3 televizija.

ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų