REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos liberalai Vilniaus apygardos administraciniam teismui pateikė skundą, kuriame prašo paskelbti negaliojančiais šios savaitės viduryje vykusių sostinės mero rinkimų rezultatus.

REKLAMA
REKLAMA

Rinkimuose liberalas Artūras Zuokas pralaimėjo socialdemokratui Gediminui Paviržiui.

Kaip BNS sakė Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininko pavaduotojas liberalas Raimondas Šukys, savo prašymą liberalai argumentuoja tuo, kad pirmajame naujosios tarybos posėdyje dalyvavo trys tarybos nario mandatus turintys Seimo nariai, taip pat tuo, kad rasti du nustatytos formos neatitinkantys balsavimo biuleteniai.

REKLAMA

R.Šukio teigimu, patikrinus Vilniaus miesto tarybos pirmojo posėdžio protokolą ir balsavimo biuletenius nustatyta, kad du jų neatitiko balsų skaičiavimo komisijos numatytos formos - trūko vieno iš komisijos narių parašo.

Ant kiekvieno biuletenio turėjo būti trijų komisijos narių parašai ir apygardos rinkimų antspaudas.

Vilniaus apygardos administracinio teismo liberalai prašo kreiptis į Konstitucinį teismą, kad šis išakintų, ar Konstitucijai neprieštarauja sausį Seimo priimtos įstatymų pataisos, kad į tarybas išrinkti Seimo nariai gali dalyvauti pirmajame naujos kadencijos tarybos posėdyje.

REKLAMA
REKLAMA

Konstitucinis Teismas (KT) praėjusį gruodį išreiškė nuomonę, jog savivaldybių tarybų nariais išrinkti parlamentarai turi apsispręsti dėl gauto mandato iki pirmojo naujosios tarybos posėdžio. KT konstatavo, jog Seimo narys negali būti vienu metu ir savivaldybės tarybos nariu.

Nepaisant tokio KT sprendimo, priimto po pernai gruodžio 22 dieną įvykusių savivaldybių tarybų rinkimų, Seimas nusprendė padaryti išimtį ir leisti parlamentarams dalyvauti pirmuose posėdžiuose.

Pirmajame tarybos posėdyje ir Vilniaus mero rinkimuose dalyvavo parlamentarai Vladimiras Orechovas, Vasilijus Fiodorovas ir Eduardas Šablinskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Su savivaldybės tarybos nario pareigomis taip pat nesuderinamos ir apskrities viršininko pareigos.

Tačiau būtent Vilniaus apskrities viršininkas socialdemokratas G.Paviržis trečiadienį ir buvo išrinktas sostinės meru. Vyriausybė jį iš apskrities viršininko pareigų atleido tik penktadienį. Naujasis meras savo pareigas pradės eiti pirmadienį.

G.Paviržį į merus pasiūlė pirmojo tarybos posėdžio išvakarėse susibūrusi penkių partijų koalicija. Šiai koalicijai priklauso po 6 mandatus turinčios Lietuvos lenkų rinkimų akcija (LLRA), Lietuvos socialdemokratų partija, Liberalų demokratų partija, Lietuvos rusų sąjunga ir 3 mandatus turinti Naujoji sąjunga (socialliberalai).

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų