REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Į jungtinę politinę jėgą besivienijantys liberalai, centristai ir modernieji krikščionys demokratai kontroliuoja penktadalį Lietuvos savivaldybių.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip pranešė Lietuvos liberalų sąjungos (LLS) spaudos tarnyba, Lietuvos centro, Liberalų ir Moderniųjų krikščionių demokratų sąjungos per naujos savivaldybių tarybų kadencijos merų rinkimus 60-yje savivaldybių iškovojo 12 merų postų.

REKLAMA

Anot pranešimo, būsimoji partija pagal šį rodiklį šalyje užims antrą vietą po valdančiosios Lietuvos socialdemokratų partijos. Socialdemokratai kontroliuoja trečdalį - 20 savivaldybių.

"Manau, šie rezultatai yra pakankamai neblogi, žinant, kad kai kuriose savivaldybėse buvo daromos keistos koalicijos, kad tik būsimoji centro dešiniųjų partija prieš artėjančius Seimo rinkimus savivaldybėse turėtų kuo mažiau valdžios", - pranešime cituojamas Liberalų sąjungos pirmininkas Eugenijus Gentvilas.

REKLAMA
REKLAMA

Anot liberalų, būsimosios vidurio dešiniųjų jėgų partijos nariai merai vadovauja Kauno, Klaipėdos, Visagino miestų, Šilutės, Šilalės, Prienų, Anykščių, Varėnos rajonų, Kazlų Rūdos, Elektrėnų, Kalvarijos ir Rietavo savivaldybėms.

Centristai, liberalai ir modernieji krikščionys demokratai administraciniams teismams dėl įstatymų pažeidimų yra apskundę Vilniaus miesto ir Kaišiadorių rajono merų rinkimų rezultatus.

Centristų, liberalų ir moderniųjų krikščionių demokratų susijungimui į vieną jėgą, kurios pavadinimas dar nežinomas, pritarė šių partijų suvažiavimai. Jungiamasis naujos partijos kongresas įvyks gegužės pabaigoje.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų