REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno valstybinis muzikinis teatras 2003 m. gegužės 16, 17 ir 22 d. kviečia į premjerą - Charles’o Gounod operą “Romeo ir Džuljeta”. Pirmą kartą Kaune spektaklio muzikiniu vadovu ir dirigentu pakviestas profesorius Jonas Aleksa.

REKLAMA
REKLAMA

Operos režisierius Gintas Žilys, dirigentas Julius Geniušas, spektaklio scenovaizdį kuria scenografas Adomas Jacovskis, kostiumų dailininkė - Aleksandra Jacovskytė.

REKLAMA

Sudėtingas Romeo ir Džuljetos partijas operoje atliks jauni, bet žiūrovų bei muzikų profesionalų simpatijas spėję pelnyti Vilniaus scenos dainininkai Joana Gedmintaitė, Julija Stupnianek, Kristina Zmailaitė, Audrius Rubežius, Edmundas Seilius, kitas partijas ruošia Kauno ir Vilniaus teatrų dainininkai Nomeda Vilkanauskaitė, Ieva Vaznelytė, Gražina Miliauskaitė, Rita Preikšaitė, Giedrė Juknevičiūtė, Tomas Ladiga, Ričardas Karalevičius, Laimonas Pautienius, Giedrius, Žalys Kęstutis Alčauskis, Žanas Voronovas, Tomas Vaitkus, Rolandas Baranauskas, Danielius Vėbra, Benjaminas Želvys, Giedrius Prunskus.

REKLAMA
REKLAMA

Opera "Romeo ir Džuljeta" - antrasis pagal populiarumą reikšmingas Ch. Gounod kūrinys po operos “Faustas”. Jos libretą parašė dramaturgai - Jules Barbier ir Michelio Carré pagal V. Šekspyro to paties pavadinimo tragediją. Pastaroji čia traktuojama kaip lyrinė drama.

Šiuo naujuoju pastatymu Kauno valstybinis muzikinis teatras tikisi pelnyti ne tik aistringų melomanų simpatijas, bet operos žanru sudominti ir jaunimą, kuriam visada svarbus modernus požiūris į amžinas, visiems laikams ir kartoms būdingas temas, juo labiau kai scenoje jie matys savo bendraamžius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šiuo metu pastebimas ryškus operos “Romeo ir Džuljeta” atgimimas daugelyje pasaulio scenų, o V. Šekspyro tragedija pastaruoju metu patraukė iš karto kelis Lietuvos teatrus. Operos pastatymas Kauno valstybiniame muzikiniame teatre suteiks puikią progą susipažinti su dar vienu Ch. Gounod šedevru.

Ch. Gounod opera “Romeo ir Džuljeta” ne kartą statyta Lietuvoje - 1925 m. įvyko operos premjera Kaune, Valstybės teatre, 1930 m. spektaklis buvo atnaujintas. Kita operos premjera įvyko 1932 m. Paskutinė operos premjera Kaune - 1948 m. Operos trupė, persikėlusi į Vilnių, šį Ch.Gounod kūrinį į savo repertuarą įtraukė dar kartą 1961 m.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų