REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vidaus reikalų ministerijos (VRM) vyriausioji atestacijos komisija nutarė, kad laikinai iš pareigų nušalintas policijos generalinis komisaras Vytautas Grigaravičius nesugebėjo tinkamai vykdyti savo pareigų bei administruoti Policijos departamento veiklos, todėl pasiūlė pažeminti jį pareigose ir perkelti į tarnybą kriminalinėje policijoje.

REKLAMA
REKLAMA

Šiam nutarimui iš septynių narių sudaryta ir ministerijos sekretoriaus Jono Liaudansko vadovaujama atestacinė komisija pritarė vieningai.

REKLAMA

Kaip paskelbė VRM, per atestaciją buvo atsižvelgta į tai, kad atliekant Policijos ir Tardymo departamentų reorganizavimą, generalinis komisaras nepatvirtino naujai steigiamos ikiteisminio tyrimo struktūros pareigybių sąrašų ir nepasiūlė reorganizuojamų departamentų pareigūnams užimti naujai steigiamų pareigybių.

Kaip žinoma, naująją Policijos departamento struktūrą Vidaus reikalų ministras Juozas Bernatonis patvirtino tik prieš dvi savaites - kovo 28 dieną. Tąkart reorganizacijos komisijai vadovavęs VRM sekretorius Jonas Liaudanskas BNS sakė, kad naikinamo Tardymo departamento pareigūnai pereis dirbti į Policijos departamento Kriminalinės policijos biurą balandžio 20-25 dieną, tačiau oficialiai jie savo pareigas pradės eiti nuo gegužės 1-osios.

REKLAMA
REKLAMA

Į ketvirtadienį vykusią atestaciją atvyko laikinai nuo pareigų nušalintas policijos generalinis komisaras V. Grigaravičius, laikinai einantis policijos generalinio komisaro pareigas Vytautas Navickas, policijos generalinio komisaro pavaduotojas Romualdas Algirdas Senovaitis, Tardymo departamento direktorius Stasys Liutkevičius ir jo pavaduotojas Gintaras Pogožėlskas.

V. Grigaravičius dėl, jo teigimu, pažeidžiamų teisės aktų, atsisakė dalyvauti jam surengtoje neeilinėje atestacijoje. Kitų į atestaciją atvykusių ir joje dalyvavusių pareigūnų veiklą komisija įvertino teigiamai.

Vidaus reikalų ministerijos Vyriausiosios atestacijos komisijos išvados yra rekomendacinio pobūdžio, rašoma VRM pranešime.

Atestacijos tikslas, anot VRM pranešimo, - objektyviai įvertinti pareigūnų tarnybinę veiklą, dalykines ir asmenines savybes bei skatinti jų profesinį pasirengimą.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų